A rekordbajnok vendégeként

Igencsak finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a rekordbajnok Vasas SC női kézilabdacsapata szebb napokat is megélt. A másodosztályból feljutó angyalföldi együttes vendége lesz a második fordulóban Szabó Edina együttese.

Hasonló tartalmaink:

Korábbi és jelenlegi érdi játékosok ellen lépnek pályára Klivinyi Kingáék a K&H női kézilabda liga második fordulójában, hiszen az újonc Vasas SC-hez látogatnak, ahová egy évre kölcsönbe került a fiatal érdi kapus, Győri Barbara, illetve Érdről ide igazolt a balszélső, Fekete Bozsana is.

Az előző idényben huszonhárom győzelemmel és három vereséggel az NB I/B Nyugati csoportjának élén végző angyalföldi csapat vállalta az élvonalbeli indulást Kovács Péter vezetésével. Az együttestől csupán ketten távoztak a másodosztály bajnoki címének megszerzése után, ellenben a Budocsnoszt Podgoricától érkezett az átlövő, Vanesa Agovics,, az FTC-től Szécsi Rebeka, Vácról Hansághy Beatrix, valamint Marcaliból Szecsődi Laura az említett Fekete és Győri mellett.

Az új szezon elején előzetesen nem várt könnyű feladat Kovács Péter lányaira, hiszen a tavalyi NB I első három helyezettje ellen léptek (volna) pályára. Végül a Győri Audi ETO KC elleni mérkőzés a Rába-parti csapat több játékosának vírusos fertőzése miatt elmaradt. Hét közben az FTC ellen nyitották az évadot, a zöld-fehérek sima, 39–22-es győzelmet arattak.

Ezzel szemben az ÉRD a nyitókörben a Békéscsabát fogadta és verte tizenegy góllal (35–24). A két csapat soha nem találkozott még egymással.

A vasárnap 18 órakor az Elektromos csarnokban kezdődő mérkőzést Marton Zsófia és Szabó Eszter vezetik.

A Budaörsre sem vár könnyű feladat, miután Mihály Attila lányai szombaton 18 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadják a Budaörsi Városi Sportcsarnokban. A találkozó középpontjában Szöllősi-Zácsik Szandra áll, a válogatott átlövő ugyanis augusztus elején felbontotta szerződését a Fradival, hogy másnap aláírjon Budaörsre. A hazaiak vereséggel kezdték az idényt, hiszen 33–22-re maradtak alul Dunaújvárosban

A felnőtt női NB I-es csapatok mellett a férfi másodosztály nyugati csoportjában megkezdi szereplését a Százhalombattai KE, amely a Telekom Veszprém U20-as alakulatát látja vendégül. A Pest megyei férfi I. osztály A-csoportjában a Diósdi DSE Törökbálinton, a Bálint Márton Általános Iskolában vív meg a Domony KSE-vel.

Női kézilabda NB I, 2. forduló
09.16., 18.00: Budaörs–FTC-Rail Cargo Hungaria
09.17., 18.00: Vasas SC–ÉRD

Férfi NB I/B, Nyugati csoport, 1. forduló
09.16., 18.00: Százhalombattai KE–Telekom Veszprém U20

Pest megyei férfi felnőtt, A-csoport, 2. forduló
09.17., 18.30., Törökbálint: Diósdi DSE–Domony KSE

(fotó: handballerd.hu)

Címkék