Macsotay Tibor: 210 köbméter szemetet szedtünk össze

Több mint kétszáz önkéntes tisztította meg Érd közterületeit a lakossági és építési hulladéktól az elmúlt napokban, az országos TeSzedd! akcióhoz csatlakozva. Mintegy 210 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, amit az ÉTH szállított el. A legfertőzöttebb terület a Csúcs utca vége volt, ahol körülbelül 120 köbméternyi szemét hevert a bokrok, fák között.

Hasonló tartalmaink:

A tavaszi nagy várostakarítás után ősszel csatlakoztunk az országos akcióhoz is: az Ötvös utcától a Duna-partig több ponton szedtük a szemetet a hétvégén. Öröm, hogy a város láthatóan tisztább lett az elmúlt években, de még mindig vannak felelőtlen emberek, akik illegálisan rakják le a hulladékukat, ahelyett, hogy a hét hat napján nyitva tartó hulladékudvarba vinnék – jegyezte meg T. Mészáros András polgármester, aki több gyűjtőponthoz is ellátogatott szombaton.

Leginkább célravezetőnek az autóforgalom lezárása tűnik – ezt tapasztalta Macsotay Tibor, a polgárőrség elnöke, az akció koordinátora, aki kollégáival együtt zsákokat, kesztyűket, frissítőket szállított az önkénteseknek, és intézkedett az összegyűjtött hulladék elszállításáról.

Mint mondta, látható, hogy a belterületi részek – a sorozatos szemétszedési akcióknak és a város erőfeszítéseinek köszönhetően – már tiszták, ugyanakkor azok a városszéli erdős, fás területek, amelyeket nem tudtak még lezárni, még mindig szemetesek.

Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Macsotay Tiborral, a polgárőrség elnökével!

 

Címkék