Indulnak a vízelvezetési munkák az Alsóvölgyi úton

Hétfőn elkezdődnek az Alsóvölgyi út vízelvezetési munkálatai. A harminc éve kiépített csapadékvíz-elvezető rendszer ugyanis elavult és több helyen tönkrement, a kapubejárók építésénél pedig – ami gyakran engedély nélkül történt – leszűkítették a víz átfolyását. Így a környéken gyakoriak az elöntések. A felújítás, ami ezeket az állapotokat orvosolja majd, télbe is belenyúlik, mivel minden valószínűség szerint szükség lesz a közművezetékek kiváltására is.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy Parkváros felsőbb részeinek vízelvezetése kiépül, a jelenleginél jóval nagyobb lesz az Alsóvölgyi úti vízelvezető árok terhelése, így feltétlenül szükséges a jelenlegi kapacitás bővítése – tudtuk meg Simó Károly alpolgármestertől, az Érdi Fidesz szóvivőjétől.

Mint elmondta, előfordulhat, hogy a közműtérképeken jó helyre rajzolt vezetékekről kiderül, hogy szabálytalan helyen vannak (ahogy az más utcákban is előfordult).

Alsóvölgyi2

– Ezekre a meglepetésekre felkészültünk, és a TIGÁZ, illetve az ÉTV segítségével a korábban szabálytalanul lefektetett közműveket azonnal kiváltjuk. Ahol tehát a kivitelező a munkálatok során közműakadályba ütközik, ott felbontják az utat is, és mélyebbre fektetik a gáz-, esetleg vízvezetéket. A teljes csapadékvíz-elvezető rendszert újjáépítik, majd ahol szükséges, rendbehozzák az utat – ismertette a munkákat Simó Károly, hozzátéve: a vízelvezető árkot nem fogják lefedni, csak a kocsibehajtóknál.

Az építkezés részleteiről a kivitelező a helyszínen, illetve a postaládákba elhelyezett tájékoztatókban részletesen informálja az utcában élőket.

Alsóvölgyi

Címkék