Aranyérmet szakított az Eb-n az érdi súlyemelő!

Aranyérmet szerzett szakításban az albániai Durresben rendezett U23-as Európa-bajnokságon a 69 kilogrammos súlycsoportban induló Jung Beáta, érdi súlyemelő.

Hasonló tartalmaink:

Jung Beáta szakításban a 93 és a 96 kilogramm után a 98-at is sikeresen megemelte, s három próbából a szakítás élén végzett szoros csatában, csupán egy kilóval megelőzve a fehérorosz Mihalenkát, míg a harmadik helyen holtversenyben 96 kilogrammot produkáltak az ellenfelek. A szakításban szerzett aranyérem után lökésben Jung a 107 kilogrammot először – a bírók szerint belenyomás miatt – hibásan hajtotta végre, de másodszorra már sikerült megemelni és a 111 kilót is sikeresen teljesítette, de ezzel együtt itt csak hatodik lett, összesítésben pedig a negyedik helyet szerezte meg utolsó korosztályos viadalán.

Az albániai U23-as Európa-bajnokságon a 69 kilogrammos súlycsoportot 98 kilós szakítással és 125 kilogrammos lökéssel a fehérorosz Anasztaszija Mihalenka nyerte, mögötte az orosz Anyi Szargszjan 215 kilogrammos, a moldáv Ecaterina Tretiacova 213 kilogrammos összetettel zárt, míg Jung 209 kilóval zárt a negyedik helyen.

Címkék