Ez nem matek

Színdarab két egymással szemben álló családról, a hetvenes évekről, a rendszer által megnyomorított apáról, a beteljesületlen diákszerelemről, egy ízig-vérig mai kerettörténettel. Az Ez nem matek című darabot a Vörösmarty Gimnázium Diákszínpada adta elő péntek délelőtt a művelődési központban.

Hasonló tartalmaink:

Hogyan lehet rábírni egy mai, csak a reáltárgyak iránt érdeklődő tinédzsert arra, hogy történelmet és irodalmat tanuljon? Ez a feladat vár Nusi nénire, a magántanárra, aki egy ’70-es évekbeli, két, egymás szomszédságában lakó családról szóló történettel kelti fel lassacskán a fiú érdeklődését. Bence a darab végén rádöbben: ő is érintett, a megrázó mese a nagyapja története…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A darabot Ungvári Zsolt, gimnázium tanára írta, kifejezetten a Diákszínpad számára. Mint elmondta, a darab üzenete, hogy a világ nem olyan egyszerű, mint gondoljuk; az emberi sorsok összetettek, a történelem, a politika pedig nagyon komolyan befolyásolja az életünket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A színdarabot Benczéné Dizseri Márta tanárnő állította színpadra, akitől megtudtuk: a tíz szereplő szívét-lelkét odatéve készült az előadásra, az iskola stúdiósaival együtt. Pénteken a VMG diákjai láthatták a darabot, tavasszal pedig a Szászrégeni testvériskolában is bemutatják.

 

 

Címkék