Különdíjas az érdi kolbász

Több száz fiatal gyúrta a kolbásznak valót Békéscsabán. A 21. Csabai Kolbászfesztivál első napján a Munkácsy-sátor adott helyet az ifjú kolbászkészítők versenyének, amelyen az Érdi Ifjúsági Önkormányzat kolbásza különdíjas lett. 

Hasonló tartalmaink:

A fiatalok versenyén kisebbekből és nagyobbakból álló csapatok, közel kétszázötven gárda gyúrta az alapanyagot. A felállított asztalokon nagyban készültek az ifjak által gyúrt kolbászok. Mindenki másként készült fel az eseményre. Volt, aki étkekkel, volt, aki italokkal roskadozó asztalokon esett neki a kolbásztöltésnek.

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat is képviseltette magát a versenyen, ők a szeretetet, a hagyományt és az odafigyelést emelték ki a jó kolbász ismérveiként. A hozzávalókat csak mindezek után tették. – Úgy érzem nagyon sikeres volt a gyúrás, jól éreztük magunkat és ez a legfőbb az egészben – emelte ki Lepp Tamás Márk, diák-alpolgármester.

A Mokry-sátorban is nagy volt a sürgés forgás. A nemzetközi szárazkolbászversenyre beérkezett remekműveket bírálta el nyilvánosan a szakmai, a média és a sorsolás alapján kiválasztott háromtagú közönségzsűri. Kisebb és nagyobb kolbászok sorakoztak az asztalokon, a zsűri tagjai pedig lelkesen kóstoltak és pontoztak.

– Négy szempontot vizsgálunk: a külső megjelenés, a metszés, valamint az állomány és az íz alapján választjuk ki a nyertest. Első látásra nehéznek tűnhet a döntés, de három csapat vesz részt a bírálatban, ők kiválasztanak négy-négy kolbászt és ezek közül kerül ki a győztes és a végső sorrend – mondta el lapunknak Barna Ádám, a zsűri elnöke.

– Az első benyomások alapján az idei felhozatal jobb mint a tavalyi, körülbelül ugyanannyi kolbász van, de kiegyensúlyozottabb a kolbászok minősége – tette hozzá az elnök.

(Beol/ÉrdMost)

Címkék