Különdíjas lett az érdi mézes-áfonyás kolbász (VIDEÓ)

Mintegy ezer csapat részvételével lezajlott szombaton a nemzetközi kolbászkészítő verseny a 21. csabai Kolbászfesztiválon, amelyen díszvendég Érd, mézes-áfonyás kolbásza különdíjat érdemelt. Az eredmény igazi csapatmunka, hiszen a polgármesteren kívül, az alpolgármesterek, a képviselők, a város jegyzője, de még a református lelkész keze munkája és szíve-lelke is benne volt az eredményben. 

Hasonló tartalmaink:

Érd a 21. Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa. A város három csapatot indított a versenyen, ifjúsági kategóriában az Érdi Ifjúsági Önkormányzat szállt harcba, a kolbászuk különdíjas lett. A nyugdíjas kategóriában az Idősügyi Tanács bár nem ért el eredményt, a csodájára jártak az elkészült malacságnak a vendégek. Szombaton a nemzetközi gyúróversenyen a városi csapat indult.

Az Érden élő Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a  térség országgyűlési képviselője régi békéscsabai családból származik, Békéscsaba szülötte, ezért azonnal igent mondtak a megtisztelő felkérésre, hogy Érd legyen e nagyhírű és népszerű esemény vendégvárosa.

A Csabai Kolbászfesztivál az összetartozásról, az értékek és tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. A kolbászfesztiválon történő részvételre több száz érdinek biztosított lehetőséget Érd, hiszen minden nap buszok hozták és vitték az itt élőket Békéscsabára.

Fotó: Boros Sándor

Címkék