Hetven maratonnal a Dunáért

Hetven maratonnal a Dunáért. A Fekete erdőtől a Fekete-tengerig fut Hídvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki csütörtökön 1250 kilométert teljesítve látogatta meg az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákjait.

Hasonló tartalmaink:

Hídvégi-Üstös Pál egész életében aktívan sportolt, de a 2006-os ciánszennyezéskor döntött úgy, hogy ultrateljesítményekkel hívja fel a közvélemény figyelmét a természeti és teremtett értékek fontosságára. Augusztusban már járt városunkban. Akkor a Duna Váctól Mohácsig tartó magyarországi szakaszát  úszta végig hét nap alatt. Ezúttal a folyam teljes, háromezer kilométer hosszát futja végig az európai uniós Duna Régió Stratégia népszerűsítése érdekében. Utóbbinak idén hazánk tölti be az elnökségét, ezért kérte fel Hídvégi-Üstöst közreműködésre a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Egyebek mellett olyan üzeneteket közvetít a hetven maratoninak megfelelő futással, hogy a Duna nem csupán ivóvízbázis, de közlekedési útvonal, kedvelt pihenő-, kulturális- és sporthelyszín is. Olyan törekvésekre próbálja ráirányítani a figyelmet, mint a vizek minőségének helyreállítása, a fenntartható energiahasználat ösztönzése, vagy a környezeti kockázatok kezelése.

A futás előkészítéseként két hónappal ezelőtt 750 kilométert tekert 150 éves velocipedjével a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalán, amelynek során konzultált az érinett önkormányzatokkal a folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről és tájékoztatást nyújtott a Duna Régió Stratégia éves elnökségéről, valamint annak célkitűzéseiről.
A “70 maratonnal a Dunáért” programmal szeptember 21-én indult el a Fekete erdőben található Donaueschingenből, és tíz országon fut keresztül a Fekete-tengeri torkolatig, ahová a tervek szerint december 8-án érkezik meg. Magyarországon felkeresi a Duna menti iskolákat, és személyesen közvetíti a gyerekek számára a program üzeneteit, valamint csatlakozásra, sportolásra ösztönzi őket.
Címkék