“Védjük meg Magyarországot!”

Soros György tervének része a határzár lebontása, a kormány azonban kitart a határzár mellett, és arra kéri az embereket, mondják el véleményüket erről a nemzeti konzultációban – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Érden, a Védjük meg Magyarországot! címmel meghirdetett fórumon a helyi sajtónak.  Kontrát Károly szerint Soros György, mint a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa évente legalább egymillió afrikai és közel-keleti embert akar behozni az Európai Unióba, a 2015 szeptemberétől álló magyar határkerítést le akarja bontani, évi 15 ezer eurót (kilencmillió forintot) szeretne juttatni hitelből, adóemelésekből a migránsoknak.

Hasonló tartalmaink:

Kontrát Károly  a lakossági fórumon közölte: 2015 szeptemberében Soros György megfogalmazta, hogy évi egymillió bevándorlót kell behozni az Európai Unióba, ugyanazon év október 30-án pedig a Bloombergnek küldött közleményében azt írta, a tervének a menekültek védelme a célja, és ebben „a nemzeti határok jelentik az akadályt”. Megjegyezte: Soros György azt is javasolta, hogy hozzon létre az EU biztonságos csatornákat a bevándorlók beutazásához.

A magyar határzár tehát útjában áll Soros tervének, a magyar kormány azonban továbbra is kitart a határzár szükségessége mellett – jelentette ki, hozzátéve, hogy arra kérik a magyar embereket, a nemzeti konzultációban mondják el véleményüket a határzár kérdéséről és Soros György tervéről.

A BM államtitkára veszélyes nyilatkozatoknak nevezte Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos júniusi mondatait, amelyek arról szóltak, nem jó megoldás, ha a tagállamok kerítést húznak fel a külső határokon, valamint az Európai Bizottság szóvivőjének azon közlését, hogy nem támogatják a kerítések és akadályok építését a külső határokon. Hozzátette: az élet bebizonyította, hogy a magyar határzár eredményes.
Közölte: amíg a Fidesz-KDNP kormánya vezeti az országot, a kerítés állni fog a déli határon, nem engednek az „Európai Unió zsarolásának” és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

Hozzátette, az ellenzékre nem lehet számítani ebben a kérdésben, ezért fordulnak a nemzeti konzultációban az emberekhez, hogy mondják el véleményüket a határzárról és Soros György álláspontjáról.

A parlamenti államtitkár beszélt arról is, hogy ma már a teljes ellenzék, így a Jobbik is támogatja a migránsok kötelező szétosztását. Kontrát Károly azt mondta: erről a Jobbik elnöke, Vona Gábor arról beszélt, akinek szavai szerint „néhány ezer bevándorló befogadása nem számít”. Az államtitkár véleménye szerint ezzel a teljes baloldal mellett a Jobbik sem ellenzi a „Soros-terv” végrehajtását. Kijelentette, hogy a baloldal 2015-ben, a tömeges bevándorlás megindulásakor álproblémáról, később, a kvóták esetében fideszes trükkről beszélt, ma pedig azt mondja, hogy a „Soros-terv” nem létezik. A Fidesz úgy gondolja, a terv létezik, annak végrehajtását Magyarországon csak a konzultáció sikeressége akadályozhatja meg – hangsúlyozta.

Az államtitkár felidézte azt is, hogy mind a rezsicsökkentés megvédéséért indított, mind a kvótaügyben és az illegális migráció elleni sikeres nemzeti konzultáció segített a kormánynak a határozott fellépésben. Megjegyezte, hogy ma már az uniós intézményekben a nemzeti érdekek erőteljes képviselete miatt respektálják hazánkat és elismerik az ország teljesítményét. Kontrát Károly a konzultációs fórumon megjelent mintegy 150 ember előtt kiemelte, hogy amennyiben a „Soros-terv” beválik, akkor az őshonos lakosság aránya viszonylag gyorsan háttérbe szorul majd mindegyik nemzetállamban. Példaként említette, hogy szeptemberben, Bécsben az általános iskolába beiratkozó elsősök 50 százaléka muzulmán volt.

A fórum levezetője Dr. Aradszki András, Érd és a térség országgyűlési képviselője volt. Az NFM államtitkára kérdésre válaszolva azt mondta: a demokrácia fontos eszköze a nemzeti konzultáció, hogy ne csak négyévente, a választások alkalmával ismerjék meg az emberek véleményét, hanem ciklus közben is. – Fontos, hogy a nemzeti konzultációban a kormány ismét érveket kapjon amellett, hogy ellen tudjon állni Brüsszel lopakodó politikájának és annak a kényszernek, ami kötelező érvényű bevándorlásra kötelezné az európai nemzeteket, köztük Magyarországot, ami soha nem volt bevándorló ország – hangsúlyozta. Kiemelte, hogy kellő politikai háttérrel bizonyossággal tud a kormány érvelni a brüsszeli bürokraták ellen, ezért arra kér minden érdi lakost, hogy küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék