Dunaújvárosban is nyert az ÉRD!

Négygólos, 30–24-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász KA vendégeként az ÉRD női kézilabda csapata a K&H liga hetedik körében.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdett, s Andjela Bulatovics és Klivinyi Kinga vezérletével tíz perc alatt három találattal ellépett az ÉRD a házigazda DKKA-tól, ám ezt követően egy négygólos szériával fordítani tudott György László csapata. Sőt, a 22. percben már két góllal vezettek, de hiába, mert Gávai Szonja duplázása után a szünetre már az ÉRD mehetett 16–14-es előnnyel.

A fordulás után pedig sokáig csak nőtt az érdi fór, hiszen Katarina Krpezs-Slezákék az első tíz percet négy góllal nyerték. A kiállításokkal tűzdelt második játékrész derekán az ÉRD masszív hat-hétgólos előnye pedig még úgy is kitartott, hogy egy kettős emberhátrányban elkövetett rossz csere miatt Janurik Kinga is kapott egy kétperces kiállítást. De a széteső DKKA ezt nem tudta kihasználni. Sőt, az ÉRD 1–1-gyel abszolválta ezt az etapot, hiszen Katarina Krpezs-Slezák a szélről sikeresen bevette Oguntoye Viktória kapuját. A hajrá előtt pedig ismét eldöntötte a két pont sorsát a vendég együttes, miután az 54. percben 30–22-re vezetett. A végjátékban csak kozmetikázni tudott az eredményen a DKKA, de az ÉRD így is 30–26-ra győzött.

– Nagyon felszabadultan örülünk ennek a két pontnak, hiszen egy nagyon fontos győzelem volt nekünk ez Dunaújvárosban. Mindig nagy kihívás ide jönni játszani. Végülis hullámzással, de elég magabiztosan hozták a lányaink a két pontot, amihez gratulálok nekik – mondta Szabó Edina.

– Nagyon kemény meccsre készültünk, tudtuk, hogy nem lesz könnyű Dunaújvárosban nyerni, de jól kezdtük a mérkőzést, aztán kicsit kapkodtunk, meg a védekezésünk nem volt az igazi, de a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy elvisszük a két pontot – nyilatkozta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a hét gólt jegyző Klivinyi Kinga.

– Azt kaptuk az ÉRD-től, amire számítottunk. Más sebességgel játszottak, mint mi. Rengeteget hibáztunk és fegyelmezetlenek voltunk. Az első félidőben voltak jó periódusaink, a másodikban viszont volt egy tizenöt perces szakasz, amire nem tudtunk reagálni. Ott magabiztossá vált az ÉRD győzelme. Egy nívós meccs volt, tanulnunk kell belőle – értékelt György László, a DKKA szakvezetője.

Szabó Edina együttese legközelebb november 11-én, 16 órakor lép pályára, amikor az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörében, a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén fogadja a francia Issy Parist az ÉRD Arénában. Ezt követően november 15-én, 17 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét látja vendégül az érdi csapat.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
DKKA–ÉRD 26–30 (14–16)
Dunaújváros, 900
néző. V: Andorka, Hucker

DKKA: Tomasevics 1 – Klujber 2, Kovács Anna 2, SZALAI B. 5, Dombi 1, Micijevic 6, Molnár B. 3
Csere: Oguntoye (kapus), Nick, Cifra, Grosch, Monori, Bouti 1, Szekerczés 5 (3), Takács D., Kazai
Vezetőedző: György László

ÉRD: Foggea – Krpezs-Slezák 4 (1), M. GONZÁLEZ 5, A. Bulatovics 2, Kisfaludy 2, KLIVINYI 7, C. Lassource
Csere: JANURIK (kapus), Signaté 3, Tóth G. 3 (2), Gávai 2, Kiss N., Roberts 2, Szabó L.
Vezetőedző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 10. perc: 3–6. 15. p.: 7–6. 22. p.: 11–9. 28. p.: 13–14. 36. p.: 16–20. 45. p.: 19–26. 54. p.: 22–30.
Kiállítások: 12, ill. 18 perc (Piros lap: Signaté, 58. p.)
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3

Címkék