A könyvjelzők titkos élete

Megálmodtak, szerkesztettek, kinyomtattak, lamináltak, formára vágtak, eladtak, megvettek, szép szavakat írtak rám, ajándékba adtak, gazdám lett, kézbe vett, könyvbe tett, de jaj, ott hagyott, bent felejtett, és visszavitt a könyvvel együtt engem is a könyvtárba. Itt maradtam. Segítség! Hát nem kellek? Ezt mondhatnák azok a könyvjelzők, amelyek öt év alatt gyűltek össze szép számmal a Gyermekkönyvtárban. Most kiállítást rendeztek belőlük, hátha rájuk ismernek az olvasók.

Hasonló tartalmaink:

DSCN6063[1]

Kondriné Varga Nelli könyvtáros, a könyvjelzők féltő őre elmondta, hogy amióta itt dolgozik, öt éve őrizgeti ezeket a könyvjelzőket, hátha visszajön értük valaki. A Gyermekkönyvtár ablakait függöny módjára eltakaró könyvjelzők legtöbbje egy-egy emlék is: találtam olyat, amelyen egy tanító néni búcsúzott szép idézettel diákjától, voltak olyanok, amelyeket ünnepi alkalmakra adtak ajándékba. Mindegyiknek egytől-egyig biztosan megvan a maga története.

Ha a hónap végéig látható kiállításon nem talál rájuk gazdájuk, akkor visszakerülnek a dobozba, ahol eddig is őrizték őket.

Címkék