Nem sikerült…

Jól küzdött, de 32–29-es vereséget szenvedett a K&H női kézilabda liga nyolcadik fordulójának rangadóján az ÉRD, amely az FTC-Rail Cargo Hungariával szemben maradt alul. Szabó Edináéknak a Fradi elleni volt az utolsó hazai mérkőzése a 2017-es naptári évben,

Hasonló tartalmaink:

Két hétméteressel, illetve egy Schatzl Nadine góllal már a mérkőzés elején megalapozta előnyét a vendég FTC, pedig Elek Gáborék baljós előjelekkel vágtak neki az érdi rangadónak, miután Marija Jovanovics térdsérülést szenvedett, míg Nerea Pena a bemelegítésnél sérült meg.

Aztán hiába a háromgólos érdi hátrány, mert Klivinyi Kinga első két rossz lövése után zsinórban ötször is bevette Bíró Blanka kapuját, így az ÉRD fordítani tudott. Ezt követően azonban az FTC magához ragadta a kezdeményezést, s a kapuban magára találó Bíró Blanka mellett a kemény védekezést nehezen tudták feltörni az érdiek, így öt perccel a szünet előtt 15–10-re vezettek a fővárosi zöld-fehérek, pedig az első játékrész második felében Katarina Krpezs-Slezák hét gólja is kevés volt…

A fordulás után stagnált a három-ötgólos különbség, ám hiába lőttek látványos gólokat Mireya Gonzálezék, Danick Snelder és Nerea Pena duplái miatt a játékrész derekán hatgólos előnybe került a vendég együttes. Igaz, az ÉRD továbbra sem hagyta magát, Julie Foggea védéseinek köszönhetően az ÉRD nem hagyta elúszni a mérkőzést, s bár nyolc perccel a vége előtt kilátástalannak tűnő, hatgólos hátrányban volt Háfra Noémi átlövése után, de a harcos, küzdős érdiek négy perc alatt Kiss Nikolett és Katarina Krpezs-Slezák két-két góljával ismét lőtávon belülre kerültek.

Aztán amíg Julie Foggea nem tudta védeni Kovacsics Anikó hétméteresét, a túloldalon Gávai Szonja kihagyta helyzetét, s innen már nem volt visszaút, az FTC pedig 32–29-re győzte le az ÉRD-et.

– Annak ellenére, hogy Nere félig-meddig kiesett a bemelegítés során, mindenki oda tudta magát tenni és mindenki, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni ehhez a mérkőzéshez. Ez egy nagy lépés volt nekünk – mondta Szekeres Klára, az ÉRD korábbi, az FTC jelenlegi játékosa.

– Szeretnék gratulálni az ellenfélnek. Nagyon nehéz mérkőzés volt ez. Kívülről is látszott, hogy hajtós mérkőzés volt, a küzdéssel nálunk nem volt probléma, de szerintem az agresszivitást feljebb vihettük volna. Örülök annak, hogy nem engedtük el a meccset, a három-négygólos különbség beállt, nem engedtük ki a kezünkből, tartottuk magunkat, kettőre is fel tudtunk jönni, de nem éltünk az emberelőnnyel, hogy esetleg egy ikszre kihozzuk a meccset. Összességében büszke vagyok a csapatra, mert helyt álltunk és ebből építkezni tudunk – fogalmazott Kisfaludy Anett.

Szabó Edináéknak a Fradi elleni volt az utolsó hazai mérkőzése a 2017-es naptári évben, legközelebb november 18-án, este 20 órakor lép pályára az ÉRD, amikor az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján az Issy Paris otthonában vendégeskedik. Az első mérkőzésen Janurik Kingáék 31–21-es győzelmet arattak. A 2017-es év utolsó bajnoki mérkőzésére pedig december 30-án kerül sor, amikor az ÉRD Kisvárdára látogat.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 8. FORDULÓ
ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–32 (14–18)
Érd, 2200
néző. V: Herczeg, Südi

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 11 (3), M. GONZÁLEZ 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 2, Klivinyi 6, C. Lassource
Csere: Foggea (kapus), Signaté 1, Tóth G., Gávai 2, Roberts 1, Kiss N. 2
Edző: Szabó Edina

FTC: BÍRÓ – Faluvégi 1, Van Der Heijden 6 (4), KOVACSICS 6 (3), SNELDER 2, Szucsánszki 4, Schatzl Nadine 3
Csere:
Szekeres, Pena 3, Mészáros R., Márton 1, Hornyák D. 2, Háfra N. 3, Lukács 1
Edző:
Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 10. p.: 5–4. 20. p.: 9–12. 25. p.: 10–15. 37. p.: 16–19. 42. p.: 19–22. 51. p.: 24–29. 56. p.: 28–30.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/7

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Bár a csapatom nem játszott igazán jól, viszont végig remekül küzdött, ez mindenképp pozitívum. Az ilyen csatákban kétszer olyan jól kéne teljesíteni a csapatunknak, hogy eredményesek legyünk. Jobb volt az ellenfél, ezt el kell ismerni, de nincs különösebb probléma, dolgozni kell tovább. Elégedett voltam a játékosaim hozzáállásával.
Elek Gábor:
– Nagyon fontos győzelmet arattunk, örülök neki, hogy ennyire nagy szívünk volt. Elég sok problémával érkeztünk, pontosabban szereztünk itt is: Marija Jovanovics térdét megműtötték, Nerea Pena bokája pedig a bemelegítésnél sérült meg. Azokban a pillanatokban nem magunkra fogadtam volna, de szívvel-lélekkel és nagy küzdelemmel tudtuk kompenzálni az ő hiányukat, illetve Pena vissza tudott jönni segíteni. Összességében nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra. Gratulálok nekik.

fotó: nso.hu/Tumbász Hédi

Címkék