Tájékoztató és lakossági fórum a Településképi Arculati Kézikönyvről

Tisztelt Érdi Lakosság, Szervezetek! Tájékoztatom Önöket, hogy elkészült Érd Megyei Jogú Város területére vonatkozó Településképi Arculati Kézikönyv (a továbbiakban Kézikönyv), és az annak mellékletét képező értékkataszter tervezete.

A településrendezés részét képező új arculatformáló dokumentum városunk értékes táji és épített értékeinek bemutatása, a különféle karakteres területek lehatárolása mellett jó példák bemutatásával – a közérthetőség szem előtt tartásával – útmutatást kíván nyújtani a köz és magánterületek településképet javító használata, alakítása, beépítése során. A Kézikönyv a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról, és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban Kormányrendelet) előírásai alapján készült.

A Kormányrendelet 43/A. § (6) bekezdés a) pontja alapján a polgármester az elkészült Kézikönyvet az érintett lakosság, társadalmi rétegek számára véleményezésre bocsátja.

A Kézikönyvet, és az értékkatasztert megtekinthetik a Főépítészi Csoport irodájában (Alsó u. 1. II. em. 209.), és letölthetik innen. Az elkészült dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat 2017. december 12-ig várjuk a foepitesz@erd.hu címre megküldve, postai úton a Polgármesteri Hivatal 2030 Érd, Alsó u. 1. címre küldve, vagy a Polgárok Háza Ügyfélszolgálatán leadva.

Tájékoztatásom egyben meghívó is a tárgyban tartandó

lakossági fórumra, melynek

ideje: 2017. december 4. 17:00 órától

helye: Polgárok Háza (Alsó u. 3.) fszt. közgyűlési terem

Közreműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Érd, 2017. november 23.

T. Mészáros András

A Településképi Arculati Kézikönyv véleményezésre  és az Értékkataszter letölthető innen.

 

Címkék