Madárkarácsony és cipős doboz

Ahogy elment a Mikulás, megkezdődött a karácsonyvárás az Ófalusi óvodában. Nemcsak díszek és rajzok készülnek ezekben a napokban, hanem cipős doboznyi ajándékok a nehéz helyzetben élő gyerekeknek, madárcsemegék az etetőkbe, és műsoros meglepetés az idősotthon lakóinak – hiszen advent idején nem csak magunkra gondolunk. Az óvodában december 13-án családi kézműves délelőttöt is tartottak, amelynek vendége Pomázi Zoltán volt, aki karácsonyi dalokkal érkezett a gyerekekhez.

Hasonló tartalmaink:

Több mint egy évtizede hagyomány már az Ófalusi óvodában az adventi családi délelőtt. A gyerekek ilyenkor a szülőkkel készítenek díszeket, apró meglepetéseket, egyszerű, otthon is fellelhető eszközökkel és anyagokból (például fenyőtoboz, festett tészta, no meg papír).

Mint Pócsiné Sivák Erzsébet tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, ezen a délelőttön készítették el azokat a madárcsemegéket, pattogatott kukorica füzéreket is, amelyekkel jövő hét elején feldíszítik a Sugár utcai épületüknél álló hatalmas fenyőfát. Ekkor feltöltik az ovi udvarán lévő madáretetőket is, hogy a madárkáknak legyen bőséges eleségük karácsonyra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az is hagyomány az óvodában, hogy ezekben a napokban a szülők és a kicsik ajándékcsomagot állítanak össze a rászoruló gyermekeknek, az idősotthon lakóit pedig karácsonyi műsorral lepik meg. Javában készülődnek a december 23-ai betlehemezésre is, amire Szent Mihály templomban, a szentmisét követően kerül majd sor.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az adventi készülődés közepette meglepetések is várnak a gyerekekre, mint például Pomázi Zoltán koncertje; az énekes a december 13-ai családi délelőttön karácsonyi, újévi, no meg Mikulás-dalokkal lepte meg a gyerekeket, akik a Gyerekkorom legszebb nyara című új lemezéről is hallhattak pár dalt.

 

Címkék