A Birodalom trónörökösnője

Január 5-én és 6-án tűzi műsorra a Duna Televízió a magyar, szlovák, cseh és osztrák közmédia által közösen készített, Mária Terézia című tévéfilmet.

Hasonló tartalmaink:

    A koprodukció cseh kezdeményezésre jött létre, Mária Terézia születésének 300. évfordulója alkalmából. A forgatókönyvíró cseh volt, a rendező pedig a temesvári születésű, de ma már Amerikában élő Robert Dornhelm. Mint a rendező elárulta, a forgatás során a különböző nemzetiségű színészek mind a saját anyanyelvükön játszottak, amitől eleinte tartott, de végül  – ,mint mondta – mégis kiválóan működött az összmunka. Ilyen nagyszabású történelmi filmeket nehéz létrehozni a magas költségigény miatt, a mostanáig példa nélküli, négyes koprodukció azonban ebből a szempontból is jó kezdeményezésnek bizonyult – hangsúlyozta a rendező.
A kétszer száz perces alkotás Mária Terézia fiatalkorától császárnővé koronázásán keresztül követi végig az uralkodó sorsát egészen magyar királynővé választásáig. A címszerepet az osztrák Marie-Luise Stockinger alakítja; mellette cseh, szlovák, osztrák és magyar színészek is szerepet kaptak, köztük Tenki Réka, Nagy Ervin, Rátóti Zoltán és Adorjáni Bálint.  A minisorozatot 2018. január 5-én és 6-án este láthatják a Duna Televízió nézői.

(forrás: MTI)

Címkék