Milák nem lesz az Év Sportolója, Krajnyák még lehet!

Nem került be a szűkített, hármas listába az M4 Sport – az Év Sportolója Gálán az Év Férfi Sportolója kategóriában, így Érdet a fogyatékos női kategóriában Krajnyák Zsuzsanna képviseli, akinek edzője, Feczer Viktor is a legjobb lehet, míg az Év Fogyatékos Csapatának jelöltjei között a női kerekesszékes vívóválogatott szerepel Krajnyákkal és Dani Gyöngyivel.

Hasonló tartalmaink:

A hatvanadik alkalommal – ezúttal a Nemzeti Színházban, január 11-én – rendezett M4 Sport – Az Év Sportolója 2017 nevet viselő díjátadó gálán a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai adták le szavazataikat tizenegy kategória legjobbjaira. Újdonság az előző évekhez képest, hogy az Év Csapata kategóriát két részre osztva díjazzák, így a klasszikus csapatsportok és az egyéni sportágak csapatversenyeinek legjobbjai külön elismerésben részesülnek, hiszen az elmúlt évek tapasztalata alapján már nem kell összehasonlítani egy kajakos egységet egy kézilabdacsapattal. Valamint idén először az Év Női Labdarúgóját is külön díjazzák – ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség ítéli oda.

Az MLSZ Életműdíjasát maga a szervezet választja ki, míg a Sportújságíró Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottsággal karöltve ítéli oda az Életműdíjasnak járó elismerést.

Az eredeti tízes listán a férfi sportolóknál Cseh László (úszás), Fucsovics Márton (tenisz), Hanga Ádám (kosárlabda), Korpási Bálint (birkózás), Michelisz Norbert (autósport) és Veres Roland (kick-box) is szerepelt az Érdi Úszó Sport Kft. sportolója, Milák Kristóf mellett, ám ők heten nem kerültek be a szűkített listára, így Baji Balázs (atlétika), Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolya) és Szatmári András (kardvívás) maradt a listán.

Az Év Fogyatékos Női Sportolója kategóriában azonban ott van a szűkített listán Krajnyák Zsuzsanna! Az UTE érdi kerekesszékes vívója 2017-ben a világkupa különböző állomásain két arany- és három-három ezüst-, illetve bronzérmet szerzett, emellett a római világbajnokságon a tőrözők és a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriáját is megnyerte, míg a párbajtőr csapattal – melynek tagja volt egy másik érdi, Dani Gyöngyi is – bronzérmet szerzett. Krajnyák címvédőként az atléta Biacsi Bernadettel és az úszó Pap Biankával csatázik a kategória díjáért.

Az Év Fogyatékos Csapata jelöltjei között ott van a női kerekesszékes vívóválogatott, melynek tagjai Krajnyák Zsuzsanna, a másik érdi, Dani Gyöngyi, valamint Hajmási Éva, Veres Amarilla és Fóris Erika. A csapat a 4×100 méteres férfi atlétikaváltóval, illetve a padlóhoki-válogatottal van versenyben a díjért.

Krajnyák Zsuzsanna edzője, Feczer Viktor pedig szerepel Az Év Fogyatékos Sportolókkal Foglalkozó Edzője Díj jelöltjei között.

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Baji Balázs (gátfutás)
Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolyázás)
Szatmári András (kardvívás)

AZ ÉV FOGYATÉKOS FÉRFI SPORTOLÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Boronkay Péter (triatlon)
Osváth Richárd (kerekesszékes vívás)
Velkey Ádám (atlétika)

AZ ÉV FÉRFI LABDARÚGÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Babos Tímea (tenisz)
Hosszú Katinka (úszás)
Márton Anita (atlétika)

AZ ÉV FOGYATÉKOS NŐI SPORTOLÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Biacsi Bernadett (atlétika)
Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívás)
Pap Bianka (úszás)

AZ ÉV NŐI LABDARÚGÓJA DÍJ JELÖLTJEI
Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen)
Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)
Vágó Fanny (SKN Sankt Pölten)

AZ ÉV CSAPATA JELÖLTJEI HAGYOMÁNYOS CSAPATSPORTOKBAN
Győri Audi ETO KC (női kézilabda)
Férfi kosárlabda-válogatott
Szolnoki Dózsa-Közgép (férfi vízilabda)

AZ ÉV CSAPATA JELÖLTJEI EGYÉNI SPORTÁGAK CSAPATVERSENYÉBEN
Férfi 4×100-as gyorsúszóváltó (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd)
Női kajak négyes (vb 500 méteren: Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta) (Eb 500 méteren: Fazekas-Zur helyett Lutz Dóra)
Tenisz Davis-kupa-csapat (Balázs Attila, Fucsovics Márton)

AZ ÉV EDZŐJE DÍJ JELÖLTJEI
Cseh Sándor (szolnoki póló)
Ambros Martín (győri kézilabda)
Shane Tusup (Hosszú Katinka)

AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐJE DÍJ JELÖLTJEI
Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás)
Csamangó Attila-Győrfi Tamás (para kajak-kenu)
Feczer Viktor (kerekesszékes vívás)

AZ ÉV FOGYATÉKOS CSAPATA JELÖLTJEI
Női kerekesszékes vívóválogatott 
(Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika)
Atlétika, 4×100 m férfiváltó (Velkey-Guth Ádám, Jánka Sándor, Gelencsér Róbert, Zilaj Csaba)
Padlóhoki-válogatott

 

Címkék