Megdőlt a csúcs

Minden eddiginél több, egészen pontosan 1330 résztvevővel rendezték meg az ÉRD Arénában a VI. Target Amatőr Kupa dartsversenyt.

Hasonló tartalmaink:

Összesen 1260 férfi és 70 női nevezést regisztráltak a szervezők az Érden elsőként tartott viadalon. A hagyományokhoz híven a Profi Darts Társaság (PDC) világbajnoksága után megtartott magyarországi esemény ezúttal is megdöntötte az eddigi rekordot, hiszen tavaly valamivel több, mint ezer résztvevővel zajlott le, míg idénre ez a szám háromszázzal emelkedett.

A kupa küzdelmeit T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, majd az első profi magyar dartsversenyző, Székely „Penge” Pál, a Steel Egyéni Magyar Bajnokság győztese, illetve a Magyar Darts Liga döntőjének első helyezettje, Rucska József vívott meg egymással, végül Székely néhány nap profiskodás után 6:2-re verte ellenfelét, megszerezve ezzel első címét profi karrierje során.

Székely a Budapest Police SE színeiben vált profivá, ám korábban szóba került, hogy az Érdi Cápák tagja lesz, végül ez nem jött össze.

– Kifejezetten jól sikerült, mint kiderült, 84-es körátlagot dobtam, ami nem rossz, nem is egy kimagasló átlag, de magyar viszonylatban nem rossz. Sajnos Józsinak nem ment jól a játék, így nem tudott nyomást tenni rám, végig uralhattam a mérkőzést. Ennek ellenére volt egy gyönyörű bullos kiszállója, ami említést érdemel, de ez nem az ő napja volt – értékelt Székely „Penge” Pál, majd elsőként az ÉrdMost.hu-val osztotta meg, hogy az általa beindított Dartsmatek-programot sem hanyagolja el, sőt, a Magyar Állam meghívta őt és a menedzsmentjét a Dartsmatek programmal Londonba, a világ egyik legnagyobb oktatási kiállítására, a Bett Show-ra, ahol a Magyar Állam standjánál fogják népszerűsíteni a programot.

IMG_6504

A 94 táblán, plusz a centerpályán zajló amatőr kupában a nevezők közül a férfiaknál 1024-en játszottak az első körben, míg a többi 236 a második körbe jutott. A lebonyolítás értelmében egy vereség után a versenyzők a vigaszágra kerültek, s ha ott is kikaptak, csak akkor búcsúztak a sorozattól.

A versenyen számos elismert sportoló is részt vett, így például az FTC-PQS férfi OB I-es vízilabdacsapatának több tagja, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd is nyilat ragadott.

– Ez már egy régi ismeretség, a fiúkkal nagyon sokat nézzük a világbajnokságot az elmúlt években és most értünk el arra a szintre, hogy már a vb alatt is és előtte is dartsoztunk és akkor született meg az ötlet, hogy elindulunk a dartskupán és így, hogy szabad hétvégénk van, el tudtunk jönni – mondta az FTC-PQS férfi vízilabda csapatának válogatott szélsője, Manhercz Krisztián.

– Nyilván, ez egy hobbi számunkra és arra mentünk rá, hogy ez egy szórakozás legyen, de nagyon jó időtöltés – tette hozzá, majd elmesélte, hogy első meccsén pilisvörösvári ellenfelével szemben kikapott, de azért is különleges volt, mert ő is ott lakik, s hiába dobott egyszer 180-at, az sem mentette meg őt. – Simán elkalapált engem, de jó mérkőzést játszottunk – fogalmazott.

A torna főszervezője, Ziegenhám Medárd megköszönte Érd Megyei jogú Város önkormányzatának és az ÉRD Arénának, hogy ilyen csodálatos helyszínen rendezhették meg a versenyt.

– Ha az igazolt versenyzők egy jó versenyével össze tudnánk kötni, akkor mondhatnánk, hogy a Magyar Darts hétvégéje, de nagyon sokat számít, hogy a tv-közvetítéseknek köszönhetően sokan megismerték és megszerették a dartsot. A helyszín tökéletes, és ha tudjuk, milyen fejlesztések lesznek ebben a komplexumban, akkor ha mi még nőnénk, akkor is ki fogjuk tudni szolgálni a játékosokat. Ez a magyar dartsnak pedig szenzációsan jó, hiszen rengeteg új játékost tudunk bevonzani, de látszik, minden ilyen verseny után 100 versenyző megjelenik a magyar bajnokságon – mondta Ziegenhám Medárd, aki kérdésünkre elmondta, van egy hosszútávú szóbeli megállapodásuk az ÉRD Arénával, hogy egy együttműködést kötnek így nem csak a Target Kupát, hanem más, a Magyar Darts Szövetség által szervezett versenyt is az ÉRD Arénában rendeznének meg.

Címkék