Krajnyák ismét az év sportolója lett!

Megvédte címét, és 2016 után 2017-ben is Krajnyák Zsuzsannát, az UTE érdi kerekesszékes vívóját választották az Év Fogyatékos Női Sportolójának az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán! Sőt, rögtön két címet védett meg, hiszen az Év Fogyatékos csapatának a vele, illetve a másik érdivel, Dani Gyöngyivel és Hajmási Évával, Veres Amarillával és Fóris Erikával felálló női kerekesszékes vívóválogatottat választották.

Hasonló tartalmaink:

A hatvanadik alkalommal a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Az Év Sportolója 2017 nevet viselő díjátadó gálán a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai adták le szavazataikat tizenegy kategória legjobbjaira.

Az Év Fogyatékos Csapata díjért három legtöbb szavazatot kapó egység: a padlóhoki-válogatott, a 4×100 méteres férfi szervátültetett síkfutóváltó, illetve a női kerekesszékes vívóválogatott. Végül utóbbi megvédte 2016-os címét és a római világbajnokságon bronzérmes párbajtőr csapat kapta a legtöbb szavazatot a sportújságíróktól, s 622 pontot szerezve 99-cel előzte meg a második szervátültetett atlétaváltót.

Az Év Fogyatékos Női Sportolója címéért Krajnyák Zsuzsanna az úszó Pap Biankával és az atléta, Biacsi Bernadettel volt versenyben, végül az érdi parasportoló vehette át a díjat Regőczi Krisztina, olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázótól, azaz Krajnyák megvédte címét, melyet a díj átvétele utáni beszédében is megjegyzett.

– Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Nagyon meg vagyok hatódva. Meg szokták kérdezni, hogy címet védeni, vagy versenyt megnyerni. Én mindig azt mondom, hogy versenyt megnyerni és utána boldogan itt állni és címet védeni, úgyhogy köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott – fogalmazott az érdi kerekesszékes vívó.

Krajnyák nagy fölénnyel végzett az élne a sportújságírók szavazásán, hiszen 718 pontot gyűjtött, míg a második Biacsi Bernadett 547-et.

2017-ben a világkupa különböző állomásain Krajnyák Zsuzsanna két arany- és három-három ezüst-, illetve bronzérmet szerzett, emellett a római világbajnokságon a tőrözők és a párbajtőrözők A-sérültségi kategóriáját is megnyerte, míg a párbajtőr csapattal – melynek tagja volt egy másik érdi, Dani Gyöngyi is – bronzérmet szerzett.

Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi edzője, Feczer Viktor az Év Fogyatékos Sportolókkal Foglalkozó Edzője kategóriában volt a legjobb háromban, a díjat egy másik vívóedző, Beliczay Sándor kapta meg.

Az Év Férfi Sportolója Díj tízes listájára került még az Érdi Úszó Sport Kft. fiatal tehetsége, Milák Kristóf, aki 17 évesen ezüstérmet szerzett a budapesti felnőtt világbajnokságon, 100 méter pillangón. Milák 161 pontot kapott a sportújságíróktól, így nyolcadik lett.

A kategóriák végeredménye

Az év fogyatékos női sportolója:
1. Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó) 718

2. Biacsi Bernadett (atléta) 547
3. Pap Bianka (úszó) 450

Az év fogyatékos csapata:
1. Női kerekesszékes vívóválogatott 622

2. Férfi 4 x 100-as szervátültetett atlétaváltó 521
3. Padlóhoki-válogatott, speciális 291

Az év férfi sportolója:
1. Baji Balázs (atléta) 863 pont
2. Szatmári András (kardvívó) 341
3. Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolyázó) 292
4. Fucsovics Márton (teniszező) 232
Michelisz Norbert (autóversenyző) 232
6. Cseh László (úszó) 210
7. Hanga Ádám (kosárlabdázó) 202
8. Milák Kristóf (úszó) 161
9. Veres Roland (kick-box) 48
10. Korpási Bálint (birkózó) 35

Az év női sportolója:
1. Hosszú Katinka (úszó) 1086

Az év csapata hagyományos csapatsportokban:
1. Győri Audi ETO KC (női kézilabda) 766

Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben:
1. Tenisz Davis Kupa-válogatott 515

Az év edzője:
1. Shane Tusup (Hosszú Katinka) 477

Az év férfi labdarúgója:
1. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 942

Az év női labdarúgója:
1. Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) 999

Az év fogyatékos férfi sportolója:
1. Osváth Richárd (kerekesszékes vívó) 611

Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:
1. Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás, Osváth Richárd, Hajmási Éva) 583
2. Feczer Viktor (kerekesszékes vívás, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi) 390
3. Csamangó Attila, Győrfi Tamás (kajak-kenu, Suba Róbert) 268

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Címkék