Záporos 0–0

Egy csapatnyi sérülttel, s mindössze tizenegy mezőnyjátékossal állt ki az NB III Keleti csoportjában tizenegyedik helyen telelő Termálfürdő-Tiszaújváros elleni harmadik edzőmeccsére az Érdi VSE.

Hasonló tartalmaink:

Kónya Benjámin, Ország Péter, Kárász Krisztián, Pál Szabolcs, Pintér Nikola, Füzér Zoltán, Balázsovics Máté, illetve Melczer Vilmos – nem rossz névsor, ám Limperger Zsolt nélkülük küldte pályára csapatát a Tiszaújváros ellen, ugyanis Kónya betegség, a többiek kisebb sérülések miatt nem voltak bevethetőek, ám végül Melczer Vilmos vállalta a játékot. Továbbá a legutóbb az NB II-es Nyíregyháza Spartacus FC-t erősítő Csernák Martin próbázóként kapott lehetőséget.

Tehát a Kertész F. – Ebedli, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Csernák, Pallagi, Koós, Hegedűs – Tárkányi, Kelemen P. összeállításban kezdte a mérkőzést a házigazda.

Az esős és hideg időjárás megfogta a csapatokat, s az érdiek a szokatlan összeállítás miatt az első húsz percben még keresték a pozíciókat. Aztán, amikor megtalálták, át is vették a kezdeményezést. Az első igazán nagy lehetőség Kelemen Patrik előtt adódott, aki fél óra elteltével nem sokkal lőtt mellé balról.

A folytatásban ugyan Kertész Ferencnek is volt védenivalója, de gól nélküli döntetlennel fordultak a felek.

A második játékrész már egyértelmű hazai fölényt hozott, igaz, Gerliczki Máté, a vendégek szakvezető is némileg szándékos jelleggel húzta meg hátrébb a védelmi vonalat. Az érdiektől Hegedüs Norbertnek és Tárkányi Gergőnek, valamint Koós Gábornak is voltak próbálkozásaik, míg a vendégek is többször célba vették az időközben Kertész Ferencet váltó Borek Norbert kapuját.

A végjátékban már a szakadó hó is hátráltatta a csapatokat, így maradt a gól nélküli döntetlen.

– Minden rosszban van valami jó, azért volt ez szerencsés, mert azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig, most végig tudtak játszani. Meg tudtuk nézni, hogy milyen a Keleti csoport, ami agresszívebb mint a Nyugati, úgyhogy összességében elégedett vagyok – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Edzőmeccsen sem pontot, sem prémiumot nem adnak a bajnokságban, így az eredmény szinte teljesen mindegy, de mégsem az, mert ebből lehet erőt meríteni, ha itt is jó eredményt ér el a csapat. Ez egy jó eredmény egy jó csapat ellen. Azért is szerettünk volna az Érddel játszani, mert egy jó csapat. A bajnokságban tizenegyedik helyen vagyunk, de nem ott a helyünk. Azért is akartunk az Érddel játszani, mert a csoportunkban három-négy csapat akar úgy játszani, mint az Érd, úgyhogy most azt modelleztük, például egy Monor elleni milyen dolgunk lesz – mondta Gerliczki Máté, a Tiszaújváros vezetőedzője. – Nem voltunk annyira nyíltak, csak akkor, amikor labdaszerzésre esélyt látunk. Amikor nem látunk esélyt rá, akkor nem szeretem, ha a csapatom szétszórva, szervezetlenül játszik, mert azt könnyű kipasszolni. Ebbe a hibába sokszor beleestünk – tette hozzá.

Az Érdi VSE legközelebb február 11-én, az NB II-es Budaörssel játszik.

Címkék