A négyes döntő a tét!

A GVM Europe-Vác együttesét fogadja a Magyar Kupa ötödik fordulójában, február 7-én, 18 órától az ÉRD Arénában az ÉRD női kézilabda csapata.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese a legjobb négy (hat) között azt a Vácot fogadja, amely nemrég, az NB I tizenegyedik fordulójában hazai környezetben 27–24-re legyőzte az érdieket, így Janurik Kingáékat a visszavágás vágya is fűtheti.

Az ÉRD elleni bravúr után azonban Szilágyi Zoltán csapatának teljesítménye visszaesett, miután az FTC-Rail Cargo Hungariától hazai pályán 34–28-ra, a Dunaújvárosi KKA-tól idegenben 27–25-re, míg a Kisvárdától ugyancsak idegenben 28–27-re kaptak ki Barján Biankáék.

A két csapat eddig tizennyolc alkalommal találkozott a bajnokságban, melyekből az ÉRD mérlege eggyel jobb, azaz kilenc érdi siker mellett nyolcszor nyert a dunakanyari egylet, s csupán egyszer osztozkodtak pontokon a felek.

A Vác először és legutóbb a 2015/2016-os szezon nyitókörében tudott nyerni az ÉRD Arénában, amikor az akkor „újjáalakuló”, s kilenc érkezővel első tétmérkőzését játszó ÉRD-et 18–16-ra győzte le. Emellett még két alkalommal, 2012-ben a Batthyányban (24–25) és 2010-ben, az érdi kézilabdacsapat első hazai NB I-es mérkőzésén nyertek a váciak (26–33).

A Vác a Magyar Kupába – az ÉRD-hez hasonlóan – a harmadik körben csatlakozott be, ahol a Kispesti NKK-t 43–31-re győzte le idegenben, majd a negyeddöntőbe jutásért a Kisvárdát verte három góllal, 31–28-ra idegenben.

A Magyar Kupa ötödik fordulójában a másik ágon a nagy meglepetésre a Dunaújvárost búcsúztató EUbility Group-Békéscsabai ENKSE a Siófokot fogadja.

Az ÉRD és a Vác február 7-én, 18 órakor, az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzését a Bíró Ádám, Kiss Olivér játékvezetői páros dirigálja.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlennel zárul, úgy a vendég csapat jut tovább.

A mérkőzés továbbjutója bejut a március 16-án és 17-én, egyelőre ismeretlen helyszínen rendezett négyes döntőbe, melynek automatikusan tagja az előző évi bajnoki eredmények alapján a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria. A négyes döntő párosításainak február 15-i sorsolásakor nincs kiemelés, azaz az elődöntőben a Győr és az FTC is összecsaphat egymással.

Női Kézilabda Magyar Kupa, 5. forduló, a négyes döntőbe jutásért
02.07., 18.00:
ÉRD–GVM Europe-Vác

Címkék