Az érdi átlövő a szezon végéig Győrben folytatja

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hétfő esti mérkőzésén a Győri Audi ETO KC világklasszis norvég jobbátlövője Nora Mörk hátsó-keresztszalagszakadást szenvedett, ami miatt fél éves pihenő vár rá. A Rába-parti csapat megoldást keresett a játékos pótlására, s az ÉRD a szezon végéig kölcsönadja Ambros Martínéknak Mireya Gonzálezt.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD honlapja szerint a két klub jó kapcsolatának és a Győr korrekt eljárásának köszönhetően a megoldás a kieső játékos pótlására nagyon rövid idő alatt megszületett, Mireya Gonzalez Alvarez a szezon hátralévő idejében a Győri Audi ETO KC csapatában folytatja.

Tekauer Norbert, az ÉRD elnöke elmondta, hogy részükről kemény döntés volt, amelyet gyorsan kellett meghozniuk, mert az adott szituáció ezt követelte meg. Remélik, hogy ezzel segíteni tudják abban, hogy a Győr elérje a céljait, bejusson a budapesti Final4-ba, és az idei szezonban is el tudja hódítani a BL-trófeát.​

– Szeretném megköszönni az ÉRD vezetésének, külön Tekauer Norbert elnök úrnak és Szabó Edina vezetőedzőnek, hogy pozitívan álltak hozzá ehhez a kérdéshez, amely a magyar női klubkézilabdázás szempontjából rendkívül fontos. A mai napon sikerült tárgyalnunk és meg is egyeznünk Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről a szezon hátralévő részére. A játékos már ma csatlakozik hozzánk. Sajnos a BL-ben csak a negyeddöntőktől kezdve számíthatunk rá, de a bajnokságban már a következő meccsen, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón pályára is léphet – nyilatkozta dr. Bartha Csaba a Győri Audi ETO KC elnöke.

Mireya González harmadik szezonját tölti Magyarországon, első idényében harmincegy hazai találkozón 95-ször volt eredményes. Tavaly 29 találkozón 107 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, míg az idei kiírás eddigi tizenöt meccsén 41-szer volt eredményes.

Az ÉRD-nél így a jobbátlövő poszton Kiss Nikolett, valamint az irányítóként játszó, de gyakran jobbátlövőként is játszatott Tóth Gabriella és Andjela Bulatovics oldhatják meg Mireya González kiesését.

(Fotó: handballerd.hu)

Címkék