Jó iramú térségi összecsapás

3–2-es győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga NB II kilencedik helyén telelő Budaörs ellen az Érdi VSE NB III-as csapata.

Hasonló tartalmaink:

Most sem volt sokkal több cserelehetősége Limperger Zsoltnak, mint múlt héten a Tiszaújváros ellen, hiszen ugyan Kónya Benjámin, Kárász Krisztián, Balázsovics Máté és Melczer Vilmos visszatért, ám a maródiak táborát Ebedli Zoltán, Tárkányi Gergő és Németh Gábor Vince gyarapította, így csupán két cserével, a 19 éves, legutóbb Biatorbágyon szereplő, Limperger Zsoltnál próbajátékon szereplő Kalmár Domonkossal és Borek Norberttel vágott neki a mérkőzésnek az Érdi VSE.

Igaz, Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója is csak tizennégy játékost nevezett, de ennek taktikai okai voltak, hiszen előző nap a Rimaszombat ellen a keret másik fele lépett pályára.

A múlt heti esős, havas mérkőzés után ezúttal verőfényes napsütésben játszottak a csapatok. Az érdiek hamar megszerezték a vezetést, amikor Balázsovics Máté jobboldali beadására Melczer Vilmos remekül érkezett a röviden, s bólintott Kemenes Szabolcs kapujába. Az érdi előny azonban nem tartott sokáig, a Budaörs lendületes kontrából Fodor Dániel találatával egyenlített.

Ezt követően a szünetig nagy harc dúlt a mezőnyben, s mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, de ezeket nem tudták kihasználni.

A fordulás után azonban a kapuban Kertész Ferencet váltó Borek Norbert mellett passzolt az érdi kapuba Pethő Bence, megfordítva a mérkőzést a vendégek javára, akik eddigi felkészülésük nyolc meccsén nem szenvedtek vereséget.

A sokszor kemény mezőnyjátékban sajnos Kónya Benjámint le kellett cserélni, amikor Palincsár Martin arcon könyökölte, orrnyergéből pedig ömlött a vér…

Az időközben beálló Kalmár Domonkos lendületesen, harcosan, a labdát jól megjátszva szállt be, s távoli lövésig is eljutott.

Majd a hajrá előtt az érdiek büntetőt harcoltak ki, melyet Melczer Vilmos értékesített. A végjátékban pedig Kárász Krisztián a kapufát találta el, de nem ez volt a slusszpoén, hiszen Melczer buktatásáért másodszor is tizenegyest adott az érdieknek a játékvezető, ezt pedig Koós Gábor váltotta gólra.

Az érdiek 3–2-es győzelmükkel megőrizték, a budaörsiek elveszítették veretlenségüket a felkészülés során.

– Komplettebben álltunk fel ma. Még mindig vannak hiányzóink, de a játékosaim felszívták magukat, mert az NB II egyik legjobban focizni akaró csapata a Budaörs ellen játszottak. Mindenképp örülünk a jó játéknak és természetesen a győzelemnek is – kezdte Limperger Zsolt. – Még kell formálni a játékon, várjuk a sérültjeinket, de hálistennek nem olyan nagy sérülésekről van szó. Bízunk benne, hogy jövő héten Cegléden már komplettek  leszünk – jegyezte meg.

Nyolc győztes felkészülési mérkőzése után vesztette el veretlenségét a Budaörs.

– Egyáltalán nem érdekes, hogy kikaptunk, sőt, néha jó is, mert néha ki is kell kapni ahhoz, hogy az ember bizonyos következtetéseket le tudjon vonni. Nem számított az eredmény sem ma, sem a többi mérkőzésen – szögezte le Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója. – Nem ez volt a lényeg, hanem az, ahogy játszottunk. Ma azok játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, de tudtam, hogy az Érd egy jó, egységes csapat, így ez egy jó erőfelmérővolt számukra – tette hozzá. – Nagyon pontatlanok voltunk ma, sok technikai hibát csináltunk és a játékra való törekvés megvolt, volt egy pár jó és egy pár rossz egyéni teljesítmény olyanoktól, akik sérültek voltak pár hétig és nem nagyon tudták felvenni a ritmust, de már ezzel a meccsel is előrébb vannak.

Az Érdi VSE-ben nevelkedő Sajbán Miklós visszatért nevelőegyesületéhez.

– Jó csapat az Érd, nem véletlenül állnak jól az NB III-ban. Egy viszonylag jó mérkőzést játszottunk, nekünk nem sikerült annyira, de egy olyan edzőmeccs volt, ami tökéletesen megfelelt a felkészülés ezen szakaszában – kezdte Sajbán Miklós. – A mai napig nem szenvedtünk vereséget a felkészülés során. Kicsit sok a sérülésünk, én is a bokámmal bajlódtam, de jól ment eddig a csapatnak, úgyhogy bizakodom a bajnokságot illetően – fogalmazott.

A Budaörsön felnövő Melczer Vilmos pedig kétszer is betalált lakóhelye csapatának.

– Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk. A pálya talaja száraz volt, ez pedig kicsit megnehezítette a játékot, ilyenkor a műfű nem ideális a gyors játéknak, de mindkét csapat hajtott. Nekünk volt egy kisebb hullámvölgyünk a második félidő elején, de ezt sikerült átvészelnünk, a mérkőzés végén pedig sikerült fordítanunk – mondta Melczer Vilmos.

Az Érdi VSE legközelebb február 18-án, 13 órakor az NB II-es Ceglédi Vasutas SE vendégeként lép pályára.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE (NB III)–Budaörs (NB II) 3–2 (1–1)
Ercsi út, műfű, 100 néző.
Érdi VSE: Kertész – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Hegedüs N. – Balázsovics, Koós, Kónya, Pallagi, Melczer – Kelemen P.
Csereként pályára léptek: Borek (kapus), Kalmár D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Budaörs: Kemenes – Marques-Airosa, Vincze, Fényes, Ódé –  Sajbán Miklós, Fodor, Lengyel – Pethő, Szántó, Palincsár.
Csereként pályára léptek: Bátyi (kapus), Kékesi, Medgyes, Adamcsek
Szakmai igazgató: Bognár György

Gólszerzők: Melczer (8., 75. – a másodikat tizenegyesből), Koós (90. – tizenegyesből), ill. Fodor (12.), Pethő (69.)

Címkék