Határozat szavazatszámláló bizottság kijelöléséről

003/2018. (II.15.) határozat a külképviseleteken leadott szavazatok és az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására illetékes szavazatszámláló bizottság kijelöléséről.

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság a külképviseleteken leadott szavazatok, az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására illetékes szavazatszámláló bizottság kijelölése tárgyában meghozta az alábbi

h a t á r o z a t o t:

A Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben a külképviseleteken leadott szavazatok, az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására a 17. számú szavazókör szavazatszámláló bizottságát (Szepes Gyula Művelődési Központ 2030 Érd, Alsó u. 9.) jelöli ki.

Jelen határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Nemzeti Választási Bizottságnak címzett, de a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál (2030 Érd, Alsó u. 1.) személyesen, levélben, telefaxon vagy elektronikus levélben előterjesztett fellebbezéssel lehet élni. A fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az a jogorvoslati határidő lejártáig (2018. február 18-án 16.00 óráig) a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz megérkezzen. A fenti határidő elmulasztása jogvesztő. A fellebbezés tárgyi illetékmentes.

I N D O K O L Á S

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 292. § (1) bekezdése szerint az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság a szavazást megelőző 8. napig kijelöli a külképviseleteken leadott szavazatok, az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok által leadott szavazatok megszámlálására illetékes, az országgyűlési egyéni választókerület székhely településén működő szavazatszámláló bizottságot, amely nem lehet a 78. § szerint kijelölt szavazókör szavazatszámláló bizottsága.

A Választási Bizottság jelen határozatát a Ve. 44.§ (1) bekezdése, 46. §-a és 292. § (1) bekezdése alapján hozta. A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a 221. § (1) bekezdésén, a 223. § (1) és (3) bekezdésén, a 224. § (1)-(4) bekezdésén, valamint a 297. § (2) b) pontján, az illetékmentesség az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontján alapul.

Érd, 2018. február 15.

Dr. Tóth Tamás
elnök

Címkék