Enni Adok doboz: egyre többen ismerik Érden is

Még decemberben a Kövirózsa és a 7-es út sarkán szerelték fel azt az ételdobozt, ami egy újabb lehetőség a szociálisan hátrányos helyzetű érdiek megsegítésére. A doboz működése egyszerű, aki megengedheti magának az bármilyen élelmiszert belepakolhat, amit aztán szegényebb sorsú honfitársaink kivehetnek és elfogyaszthatnak.

Hasonló tartalmaink:

Az emberek általában a hajléktalanokra gondolnak, amikor szóba kerül, hogy egyeseknek még a napi betevőre sem futja, holott nem feltétlenül kell az utcán élni ahhoz, hogy valaki éhezzen, fogalmazott az ételdoboz egyik ötletgazdája. A budapesti Re-formáló Egyesület elsősorban az ilyen körülmények közt élők megsegítésért jött létre és ételdobozos akciójukkal a múlt év végén immár Érdre is eljutottak.

A doboz nincs zárral védve és a nap 24 órájában nyitva áll, akár betenni, akár kivenni szeretne valaki. A szervezők hangsúlyozták, az élelmiszerek teljes palettája szóba jöhet, ha valaki segíteni szeretne vagy rászorulóként kíváncsi rá, hogy milyen ételekre számíthat. Kivételt talán csak az alkohol jelenti, hiszen a dobozhoz a gyerekek is hozzáférhetnek.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy szükség és igény is van a dobozra, ugyanakkor gyorsan hozzáteszik, hogy továbbra is várják önkéntesek, támogatók vagy vállalkozások jelentkezését, hogy a doboz hosszú távon is el tudja látni élelemmel a szegényeket. Sőt, ha lesz elég erőforrás, akkor a tervek szerint a közeljövőben egy másikat is kihelyezhetnek a városban.

Címkék