Aranyérem Kijevből

Négy helyszínen, négy különböző országban voltak (illetve lettek volna) érdekeltek az Érdi Spartacus SC birkózói. Ketten Kijevben, ketten Naszvadon, egy sportoló Kaposváron küzdött, míg Dénes Mercédesz nem indulhatott Svédországban.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Spartacus SC két sportolója, Végh Artúr és Mezei Dominik vett részt a Kijevben rendezett kadet kötöttfogású versenyen, ahol a magyarok örmény, izraeli, kirgiz és ukrán birkózókkal csaphattak össze.

A százhúsz főt felvonultató emlékversenyen a 92 kilogrammos súlycsoportban Végh Artúr aranyérmes lett. Mezei Dominik a 71 kilogrammosok selejtezőjében vereséget szenvedett grúz ellenfelétől, aki ezt követően kikapott, így az érdi birkózó nem folytathatta a vigaszágon.

Dénes Mercédesz pedig Svédországban, Klippanban, egy nyílt versenyen lett volna érdekelt, de végül nem engedték versenyezni, mert arcán egy seb jött ki, amely miatt nem küzdhetett, így kénytelen volt hazautazni…

Az U23-as korosztályban érdekeltek közül Pataki Sámuel és Kovács Bence a szlovákiai Naszvadon lépett szőnyegre. Kovács Bence az 55 kilósok között, Pataki Sámuel pedig 87 kilóban szerzett bronzérmet. A magyar csapat kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a 2018. évi Jégtörő Mátyás Kupát.

A Kaposváron tartott serdülő kötöttfogású minősítési versenyen betegségek miatt csak a a 44 kilogrammosok küzdelmeiben indult érdi Nedvig Máté személyében, aki a selejtezőből még továbbjutott, de a nyolc közé nem jutott be, így tizedik helyen zárta a viadalt.

Címkék