Kezdődnek a bajnokságok(?)

Hivatalosan az NB III-as, a megye II-es és a megye III-as bajnokságok is hétvégén kezdődnek, az NB II-ben már a második „tavaszi” fordulót rendezik, ahogy a megyei élvonalban is – feltéve, ha az időjárás és a pályaviszonyok is engedik.

Hasonló tartalmaink:

NB II

A Merkantil Bank Liga NB II tavaszi nyitókörében Dorogon 2–1-re nyerő Budaörs – ha az időjárás nem szól közbe – Tatabányán játszik a Soroksár SC-vel. Bognár György alakulata múlt heti sikerével a hatodik helyre kúszott a tabellán, míg a soroksáriak ötven százalékos mérleggel, nyolc győzelemmel, hat döntetlennel és ugyancsak nyolc vereséggel a húszcsapatos bajnokság tizenegyedik helyét foglalják el.

Merkantil Bank Liga, NB II, 23. forduló
03.04., 14.30, Tatabánya:
Budaörs–Soroksár SC

NB III

Mint beszámoltunk róla, csúszik az Érdi VSE NB III-as csapatának bajnoki rajtja, miután Limperger Zsolt együttese a Nyugati csoport 17. fordulójában a Pénzügyőr SE vendégeként lépett volna pályára, ám a pasaréti sporttelep centerpályájának alkalmatlansága és az időjárási körülmények miatt a mérkőzést március 14-re halasztották. Helyette az érdiek felkészülési meccset játszottak volna a Füzesgyarmattal, de ezt a találkozót sem rendezik meg.

Megyei I. o.

Pest megyei meccs Fejér megyében. A múlt héten szabadnapos volt a Pest megyei első osztály nyitányán a Százhalombattai LK, amely – szintén az időjárási körülmények függvényében – Martonvásáron fogadja a Sülysápot. Az SZLK jelenleg négy győzelemmel, három döntetlennel és hét vereséggel a tizedik helyen áll a megye I-ben, miután a Szigetszentmiklóst kizárták, s három ponttól fosztották meg a battaiakat. Az aktuális ellenfél ellen azonban kötelező a győzelem, hiszen a(z immár) tizenöt csapatos bajnokságban a sülysápiak a sereghajtók, miután mindegyik meccsüket elveszítették.

Pest megyei I. osztály, 17. forduló
03.04., 14.00, Martonvásár:
Százhalombattai LK–Sülysápi SE

Megyei II. o.

Végre otthon! Miután a teljes tavaszi szezont vándorként töltötte, újra hazai pályán játszhat a Törökbálinti TC. A Pest megyei másodosztály déli csoportjában második helyen telelő gárda rögtön kulcsfontosságú rangadóval nyit, hiszen az éllovas Felsőpakonyt látja vendégül Lipők András alakulata. Hazai siker esetén pedig öt pontra olvadna a TTC hátránya, amely – a hazai meccseknek köszönhetően – behozható a bajnoki cím elnyeréséért.

A csoport másik térségi vonatkozású meccsén a Diósdi TC az Újlengyel DSE vendégeként vív hatpontos alsóházi rangadót, hiszen a diósdiak tizennégy ponttal tizenharmadikak, az újlengyeliek tizenhat ponttal a tizenkettedikek a bajnokságban.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 16. forduló
03.03., 14.00:
Törökbálinti TC–Felsőpakonyi KSE
03.04., 10.00: Újlengyel DSE–Diósdi TC

Megyei III. o.

Diósdon az örökrangadó. A diósdi sporttelepen rendezik meg a Sóskút SKE–Érdi VSE II mérkőzést a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának tavaszi nyitókörében. A listavezető Sóskút SKE és a kilencedik Érdi VSE II az első fordulóban találkozott korábban, de a meccset elhalasztották és csak november végén rendezték, s a sóskútiak felcserélt pályaválasztói jog mellett győztek 4–2-re.

A bajnokság tizennegyedik fordulójában továbbá a Dunafüred-Százhalombatta a Délegyháza KSE-t fogadja, míg a Tárnok BKSK is Diósdon fogadja a Dömsödi USE-t.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 14. forduló
03.03., 13.00, Diósd:
Tárnok BKSK–Dömsödi USE
03.03., 15.00, Diósd: Sóskút SKE–Érdi VSE II
03.04., 14.00: Dunafüred-Százhalombatta–Délegyháza KSE

Címkék