Az OEVB 017/2018. (III.5.) határozata

Az OEVB 017/2018. (III.5.) határozata az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán bejelentett jelöltek sorrendjének sorsolással történő meghatározása tárgyában.
Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága – a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 160. § (2) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva – az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán bejelentett jelöltek sorrendjének sorsolással történő meghatározása tárgyában meghozta az alábbi 

határozatot: 

A Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Pest Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületében a bejelentett jelöltek sorrendjét sorsolással a következők szerint határozza meg:

Sorszám Név Jelölő szervezet/független jelölés

1.

Kalocsai Márió Csaba Egyenlőség Roma Párt

2.

Vágó Sebestyén Jobbik Magyarországért Mozgalom

 3.

Balogh Gusztáv Magyarországi Cigány Párt

4.

Mata Ágnes Adrienn Jóléti Magyarországot Párt

5.

Weith Katalin Kell az Összefogás Párt

6.

Harmath Gáborné Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt

7.

Bódi Kálmán Együtt a Magyar Kisebbségekért és Hátrányos Helyzetűekért Párt

8.

Turcsán Szabolcs LMP

9.

Kozák István Krisztián Tenni Akarás Mozgalom

10.

Marton Janka AQUILA Párt

11.

Szécsi Barbara Magyar Kétfarkú Kutya Párt

12.

Aradszki András FIDESZ–KDNP

13.

Dr. Csőzik László MSZP Párbeszéd

14.

Gál Alex Momentum Mozgalom

15.

Szunai Gábor Miklós MIÉP

A sorsolás ellen nincs helye önálló jogorvoslatnak. A sorsolás törvényessége elleni jogorvoslat a szavazólap adattartalmának jóváhagyása elleni bírósági felülvizsgálati kérelembe foglalható.

I N D O K O L Á S

A Ve. 160. § (1)- (2) bekezdése szerint a szavazólapon a jelöltek, illetve a listák a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek. A választási bizottság a bejelentett jelöltek, illetve listák – annak a jelöltnek vagy listának a kivételével, amelynek nyilvántartásba vételét jogerősen elutasították – sorrendjének sorsolását a jelöltek, illetve listák bejelentésére rendelkezésre álló határnapon, 16 óra után végzi el.

A Ve. 252. § (1) bekezdése alapján az országgyűlési választásokon az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon kell bejelenteni.

A 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 3/2018. (I.11.) IM rendelet 24. §-a alapján az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb 2018. március 5-én 16.00 óráig kell bejelenteni.

Pest Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága 2018. március 5. napján 18 órától megtartott ülésén a bejelentett jelöltek sorrendjét sorsolással a rendelkező részben foglaltak szerint határozta meg.

A sorsolás elleni önálló jogorvoslatot a Ve. 239. §-a zárja ki. A határozat az idézett jogszabályhelyeken túl a Ve. 44. § (1) bekezdésén és 46. §-án alapul.

Érd, 2018. március 5.

 

Dr. Tóth Tamás

 

elnök

 

Címkék