Az OEVB 012/2018. (III.5.) határozata

Az OEVB 012/2018. (III.5.) határozata Vágó Sebestyén, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet jelöltjének nyilvántartásba vételéről.

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság Vágó Sebestyén, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezet meghatalmazottjának bejelentése alapján meghozta az alábbi

határozatot: 

A választási bizottság Vágó Sebestyént, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezetPest Megye 1. számú egyéni választókerület jelöltjeként

nyilvántartásba veszi.

Jelen határozat ellen a központi névjegyzékben szereplő választópolgár, jelölt, jelölő szervezet, továbbá az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet a meghozatalától számított 3 napon belül a Nemzeti Választási Bizottságnak címzett, de a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál (2030 Érd, Alsó u. 1.) személyesen, levélben, telefaxon a 06-23/522-363-as faxszámra vagy elektronikus levélben a valasztas@erd.hu elektronikus címre előterjesztett illetékmentes fellebbezést nyújthat be. A fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az a jogorvoslati határidő lejártáig (2018. március 8-án 16.00 óráig) a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz megérkezzen. 

I N D O K O L Á S

A Jobbik Magyarországért Mozgalomjelölő szervezet meghatalmazottja Vágó Sebestyén jelöltet 2018. február 27. napján, törvényes határidőn belül 75 db ajánlóív átadásával a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál (továbbiakban Választási Bizottság) nyilvántartásba vételre bejelentette. A jelölő szervezet 2018. március 2. napján további 125 ajánlóívet adott le a Pest Megyei 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodán (a továbbiakban: Választási Iroda). 

A Választási Iroda az ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásokat a központi névjegyzék és a szavazókörök és választókerületek adataival történő összevetés útján ellenőrizte.

Az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább ötszáz választópolgár ajánlása szükséges.

A Választási Iroda tájékoztatása szerint 556 db ajánlás tételes ellenőrzését elvégezte, ebből megállapította, hogy az érvényes ajánlások száma a jelöléshez szükséges számot eléri, így a további ajánlások tételes ellenőrzését – a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.)  127. § (2) bekezdésében foglaltak alkalmazásával – mellőzte.

Az ajánlások ellenőrzéséről kapott tájékoztatás alapján a Választási Bizottság megállapította, hogy a jelölt bejelentése a törvényes feltételeknek megfelelt, így Vágó Sebestyén jelölt nyilvántartásba vétele a mai napon megtörtént.

A Választási Bizottság jelen határozatát a Ve. 46. §-a, 124-127. §-a, 132. §-a, valamint 252. § (2) bekezdése, továbbá az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. törvény (továbbiakban Vjt.) 6. §-a alapján hozta. A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 10. §-án, 221. § (1) bekezdésén, a 223. § (1) és (3) bekezdésén, a 224. § (1)-(4) bekezdésén, valamint a 297. § (2) b) pontján alapul.

Érd, 2018. március 5.

 

Dr. Tóth Tamás

 

elnök

Címkék