Kiütések a rangadókon

Az NB II-es Budaörs és az NB III-as Érdi VSE mérkőzése mellett a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában a Dunafüred-Százhalombatta mérkőzése is elmaradt.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II 23. fordulójából a tatabányai Grosics Gyula Stadion pályájának alkalmatlansága miatt elmarad a Budaörs Soroksár SC elleni mérkőzése. A találkozót és a másodosztály elhalasztott fordulóját április 11-én pótolják.

Az Érdi VSE sem tudta megkezdeni a tavaszt az NB III Nyugati csoportjában. A Pénzügyőr SE elleni mérkőzést a pasaréti pálya alkalmatlansága miatt kellett elhalasztani. A mérkőzést március 14-én pótolják.

A sereghajtó Sülysápi SE ellen kezdte a tavaszi idényt Martonvásáron a Százhalombattai LK a Pest megyei első osztályban. Miután az SZLK a hivatalos nyitókörben szabadnapos volt – a Szigetszentmiklós visszalépése miatt – egy héttel később kezdődött a bajnokság Rácz László együttese számára. A Martonvásáron lejátszott találkozón az első gólra szűk egy órát kellett várni, amikor Sipos Gergő vette be a sereghajtó kapuját, s nem sokkal később el is dőlt a három pont sorsa, amikor a 66. percben Farkas Tamás duplázta meg az előnyt. Az SZLK pedig kétgólos győzelmével tizedik helyen áll a tabellán.

Pest megyei I. osztály, 17. forduló
Martonvásár: 
Százhalombattai LK–Sülysápi SE 2–0 (0–0)
Gólszerzők: Sipos Gergő (58.), Farkas T. (66.)

A megyei másodosztály Déli csoportjában hazatért a Törökbálinti TC. Az őszi szezon minden mérkőzését idegenben lejátszó törökbálintiak rögtön egy rangadóval kezdték a tavaszt, hiszen az éllovas Felsőpakonyt látták vendégül egy kulcsfontosságú mérkőzésen. Az Alsőerdősor utcaiak igen korán, már a hatodik percben hátrányba kerültek, de Zimon Gábor révén egyenlítettek, sőt, a szünet előtt Miller György találatával már vezettek. A fordulás után Vattamány Dávid két és Olaj György egy góljával pedig kiütéses, 5–1-es sikert arattak a rangadón. S ugyan még tizennégy forduló hátra van a bajnokságból, de a TTC nagy lépést tett a bajnoki cím felé, miután hátránya öt pontra olvadt, ez pedig ledolgozhatónak tűnik tizenhárom hazai összecsapás során a felújított törökbálinti sporttelepen.

A Diósdi TC is fontos meccset vívott, hiszen egy esetleges győzelemmel megelőzte volna a közvetlen rivális Újlengyel DSE-t, ám a megye kettőben újonc DTC már a szünetben kétgólos hátrányban volt, majd a fordulás után még négyszer kapitulált, mialatt csak Gyulay Gábor volt eredményes, így a diósdiak hátránya öt pontra nőtt a 10., 11. és 12. helyezett csapatokkal szemben.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 16. forduló
Törökbálinti TC–Felsőpakonyi KSE 5–1 (2–1)
Gsz.: Zimon (26.), Miller (35.), Vattamány (56., 71.), Olaj (84.), ill. Kordé (6.)

Újlengyel DSE–Diósdi TC 6–1 (2–0)
Gsz.: Nagy Gábor (8.), Ordasi (45., 81.), Fülöp L. (56.), Ásoth (62.), Lázár Z. (76.), ill. Gyulay (70.)

A legalsóbb osztályban, a Pest megyei harmadosztály Délnyugati csoportjában csupán kettő mérkőzést rendeztem meg a hétből. Mindkettőt Diósdon, ahol előbb a Tárnok BKSK tartott kivégzést. A tárnokiak ugyanis a Dömsödöt látták vendégül, amely ellen Váradi Gergő és Sárai Ferenc révén tíz perc alatt kétgólos előnybe kerültek, de a következő gólra viszonylag sokat kellett várni. Nagy Dániel 62. percben szerzett találata után viszont az utolsó negyed óra hét (!!!) gólt hozott. Nagy István például négyszer is bevette a vendégek kapuját, így még Veszeli Tibor öngólja is belefért, a Tárnok 9–1-re győzött.

A játéknap másik mérkőzését is Diósdon tartották, ahol az éllovas Sóskút SKE az Érdi VSE második csapatát fogadta. A listavezető a korábbi érdieknek, Péter Krisztián két és Lantos Bence egy góljának köszönhetően a szünetre már háromgólos előnybe került, majd a fordulás után még három korábbi érdi, jelenleg sóskúti talált be, Szép Alex, Lovász Richárd és Takács Henrik is eredményes volt, így a Sóskút SKE

A fordulóból a Dunafüred-Százhalombatta Délegyháza KSE elleni mérkőzése elmaradt, az új időpont: május 30., 17.30.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 14. forduló
Diósd: 
Tárnok BKSK–Dömsödi USE 9–1 (2–0)
Gsz.:  Váradi (7.), Sárai (10.), Nagy D. (62.), Mészáros T. (75.), Nagy I. (77., 82., 85., 90.), Pusztai (88.), ill. Veszeli (80. – öngól)

Diósd: Sóskút SKE–Érdi VSE II 6–0 (3–0)
Gsz.: Péter K. (18., 38.), Lantos (20.), Szép (70.), Lovász (78.), Takács H. (88.)

Dunafüred-Százhalombatta–Délegyháza KSE – ELMARADT!

fotó: Balogh István​

 

Címkék