Négy győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Hat mérkőzést játszott a felkészülés során az Érdi VSE. Az NB III Nyugati csoportjában azonos pontszámmal, de kevesebb nyert mérkőzéssel az éllovas Kaposvárhoz képest második helyen álló gárda a nyitókörben a harmadik helyezett Ajkát fogadja.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek elsőként a martfűi edzőtábor után léptek pályára az NB II-es Szolnoki MÁV FC ellen, amelyet 3–0-ra győztek le.

– Jót tett, hogy kicsit kimozdultunk Érdről és egy magas terhelés után játszottunk egy jó meccset a Szolnokkal, úgy, hogy mindkét együttesben benne volt a megerőltető hét. Nagyjából azt a játékot játszottuk, amit ősszel is – kezdte Limperger Zsolt.

Ezt követően nem volt könnyű helyzetben az Érdi VSE vezetőedzője, ugyanis egy sérüléshullám miatt kevés játékos lépett pályára a Pest megyei első osztályban szereplő Tököl VSK elleni 7–1-es győzelem, majd az NB III-as Tiszaújváros elleni gól nélküli döntetlen, végezetül a másodosztályú Budaörs elleni 3–2-es győzelem során.

– Hála Istennek, azért egyik sem volt komoly sérülés. Egyedül Pál Szabolcsé, de az inkább belgyógyászati sérülés (vakbélgyulladás – a szerk.). Bízom benne, hogy ő is néhány hét múlva rendelkezésünkre áll. Tehát volt néhány meccsünk, ahol csak néhány cserénk volt, de az a csapat és mindegyik játékos odatette magát. A hozzáállással és a felkészüléssel semmi gondom nincs – jelentette ki az Érdi VSE felnőtt NB III-as csapatának vezetőedzője.

A télen egy változás történt az érdi keretben, a Balassagyarmatra távozó Honti Attila helyére a fiatal Kalmár Domonkos érkezett a Pest megyei első osztályban szereplő Biatorbágytól. És hogy mennyire bővültek a variációs lehetőségek?

– Egy fiatal, tehetséges játékosról van szó, aki nyolc gólt lőtt a megyei első osztályban, tehát az nem hiszem, hogy véletlen lenne. Annyi, hogy be kell illeszkednie és meg kell szoknia a játékot, illetve az osztály iramát. Ha ezt fel tudja venni, akkor hasznos játékosunk lesz – fogalmazott Limperger Zsolt.

Összegzésként a vezetőedző elmondta, a sérüléshullámot leszámítva teljesen rendben volt az együttes, illetve az időjárás eléggé betett a csapatnak, amely már múlt hétre, a Pénzügyőr SE elleni mérkőzésre lett élesítve.

Az FC Ajka elleni rangadóval kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az érdi vezetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a pálya minél jobb állapotban legyen, hiszen a reggeli órákban a talaj még erősen jeges, kemény, ám a meleg időjárás és az olvadás miatt a délutáni órákra fellazul.

A közvetlen rivális ajkai együttes kilenc győzelemmel, négy döntetlennel és három vereséggel a tabella harmadik helyén áll, négypontos lemaradással az érdiek és a kaposváriak mögött.

A két csapat ősszel két alkalommal is találkozott, előbb a bajnokság harmadik fordulójában Graszl Károly góljára Pál Szabolcs és Németh Gábor Vince válaszolt, amellyel az érdiek 2–1-re nyertek, majd a Magyar Kupa hatodik körében Koós Gábor duplájával, valamint Köles János és Csemer Gyula találataival hosszabbítás és tizenegyespárbaj után jutott túl az érdi csapat ajkai ellenfelén. A Veszprém megyei együttesnél történtek változások a tél folyamán, a vezetőedzői posztra Rozmán László helyett Kis Károly érkezett. A játékosállományt tekintve négyen távoztak és öten érkeztek, köztük az Érdi VSE-ben nevelkedő Csizmadia Zoltán is. Igaz, az ajkaiak eltiltás miatt nem számíthatnak Krebsz Máté és Oláh László játékára, valamint a sérült Nagy Krisztiánra és Major Norbertre.

– Olyan játékot próbálnak játszani, amit Kis Károly előző csapatainál játszatott, szóval tudjuk, mi várhat ránk. Nagyon fontos lesz, hogy melyik csapat tud alkalmazkodni hamarabb a pálya talajához és a körülményekhez. Bízom benne, hogy itthon tartjuk a három pontot, akkor ellépnénk hét ponttal tőlük. Abból kell erőt merítenünk, hogy ősszel kétszer voltunk Ajkán és egyszer nyertünk, egyszer tizenegyesek után jutottunk tovább a Magyar Kupában, úgyhogy egy hajtós, jó mérkőzést fogunk játszani. Még azt is lehet mondani, hogy háromesélyes meccs lesz – fejtette ki várakozásait a tavaszi idénynyitó rangadóval kapcsolatban Limperger Zsolt.

Az NB III Nyugati csoportjának 18. körében, 14.30-kor kezdődő mérkőzést Takács Tamás vezeti, segítői Flinta Zoltán és Zahorecz Roland lesznek. (A találkozót az erdivse.hu-n  élőben közvetítik.)

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
03.10., 14.30:
Érdi VSE–FC Ajka

Címkék