Nyitott Iskola

Március 10-én délelőtt tartotta hagyományos Nyitott Iskola programját a Bolyai iskola. A nyílt napra nemcsak az intézménybe járó diákok, illetve a beiskolázás előtt álló ovisok szüleit várták, hanem azokat is, akik szeretnék a gyermeküket az emelt szintű matematika, angol vagy a német-magyar két tanítási nyelvű ötödik osztályba íratni.

Hasonló tartalmaink:

A nyílt napot az iskola két épületében tartották. A szülők belepillanthattak az iskola életébe, megismerkedhettek a tanítókkal, tanárokkal, és az intézménnyel, valamint a beiskolázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal – a tájékoztatót Baranyi Teréz iskolaigazgató tartotta. Mint az intézményvezető kérdésünkre elmondta, a már ide járó gyerekek szülei közismereti és készségtárgyakra, illetve nyelvi órákra is beülhettek. A leendő elsősök szülei az elsős tanítók óráiba pillanthattak be, az óvodásoknak pedig– míg a szülők a nyílt órákon ültek – az egyik pedagógus tartott vidám ismerkedő foglalkozást.

Ami a következő tanévet illeti, az iskola az általános tantervű osztályok mellett magyar-német két tanítási nyelvű első osztályt is indít, és lehet jelentkezni az emelt szintű matematika, vagy emelt szintű angol, vagy a magyar-német két tanítási nyelvű ötödik osztályokba is.

A két tanítási nyelvű osztályba március 22-éig lehet jelentkezni, a csoportalakító foglalkozásokra március 23-án 13 órától, és április 6-án szintén 13 órától kerül sor.

A beiratkozást 2018. április 12-én (csütörtökön) 8:00-19:00 óra között, illetve április 13-án (péntek) 8:00-18:00 között tartják. (Beiratkozásról általános tudnivalókat itt találhat.)

– Úgy vélem, minden tájékoztatást megkaptunk az iskolától – mondta érdeklődésünkre az egyik édesanya. – A kisfiam első osztályos lesz, a magyar-német két tanítási nyelvű első osztályba szeretném íratni. Azért választjuk a Bolyait, mert nagyon jókat hallottunk róla, és azért is, mert a kisfiam nyelvkészsége nagyon jó: mesefilmek, videók segítségével magától megtanult angolul, olyannyira, hogy már beszélgetni is tud az idegen nyelven – tette hozzá Erika, aki azt is elárulta: más iskola iránt nem érdeklődik, ezt az iskolát célozták meg.

Címkék