Két hét, két ob-győzelem!

A múlt heti, pécsi, U23-as szabadfogású országos bajnokság után kötöttfogásban is aranyérmes lett Kovács Bence, az Érdi Spartacus SC birkózója.

Hasonló tartalmaink:

A szabadfogás után egy héttel kötöttfogásban is megmérették magukat a birkózók. A helyszín ezúttal Mogyoród volt, ahol öt érdi indult: 55 kilóban Kovács Bence és Nagy Krisztián, 60 kilóban Berta Mike, 72-ben Buzás Patrik, 82-ben pedig Végh Richárd volt érdekelt.

Az 55 kilogrammosok küzdelmeiben mindkét érdi a nyolc között csatlakozott a küzdelmekhez, amíg Nagy Krisztián kikapott az OSBK-s Rácz Richárdtól, addig Kovács Bence előbb a vasasos Pásztor Richárdot, majd a döntőért éppen Ráczot győzte le, emiatt pedig Nagy nem folytathatta vigaszágon. A döntőben a honvédos Andrási József következett, akit legyőzött, így a szabadfogás után kötöttfogásban is országos bajnok lett, Nagy pedig a nyolcadik helyen végzett.

A 60 kilósoknál Berta Mike három vereséggel zárta a csoportkört, így negyedik helyen végzett. A 72 kilogrammosoknál Buzás Patrik első meccsén vereséget szenvedett és nem folytathatta a vigaszágon, ezáltal a kilencedik helyen végzett. A 82 kilósoknál Végh Richárd szerepelt az érdiektől; ő is kikapott ceglédi riválisától, de folytathatta a vigaszágon, a harmadik helyért rendezett mérkőzésen azonban vereséget szenvedett a Niké birkózójától, Fullai Bencétől, így a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

A diák kettes korcsoportnak Zalaegerszegen tartották a kötöttfogású országos bajnokságot, ahol öt érdi indult. 23 kilóban Bori Richárd dorogi riválisa legyőzésével elődöntőbe jutott, ahol kikapott, de a vigaszágon megnyerte a kisdöntőt, így bronzérmes lett.

A 29 kilogrammosoknál Narancsik Bence és Szenicza Nimród vett részt. Előbbi két győzelemmel az elődöntőig menetelt, de itt vereséget szenvedett a végső győztes ESMTK-s Jász Bálinttól, így bronzérmet szerzett, míg utóbbi a selejtezőben még győzött, de a tizenhat között kikapott és nem folytathatta a küzdelmeket, ezáltal tizedik lett.

38 kilogrammban Marczinkovics-Kovács Keve a tizenhat között még nyert, a nyolc között azonban kikapott, majd a vigaszágon is vereséget szenvedett és kilencedik lett. Jakab Dániel pedig a nyolcaddöntőben a későbbi ezüstérmessel szemben maradt alul, amely által ugyan a vigaszágra ő is továbbment, de itt kikapott és tizenegyedik lett.

U23, kötöttfogású országos bajnokság, Mogyoród
55 kg: Kovács Bence 1., Nagy Krisztián 8.
60 kg: Berta Mike 4.
72 kg: Buzás Patrik 9.
82 kg: Végh Richárd 5.

Diák II. kötöttfogású országos bajnokság, Zalaegerszeg
23 kg: Bori Richárd 3.
29 kg: Narancsik Bence 3., Szenicza Nimród 10.
38 kg: Marczinkovics-Kovács Keve 9., Jakab Dániel 11.

 

Címkék