Többet érdemeltünk volna…

Mind a III. kerületi TVE, mind az Érdi VSE nagyot küzdött az NB III Nyugati csoportjának 19. fordulójában lejátszott mérkőzésen.

Hasonló tartalmaink:

Jól kezdte a mérkőzést a szakadó esőben a házigazda, amely a hatodik percben megszerezte a vezetést, amikor egy szép támadás után Kertész Ferenc ugyan védett, de a kipattanót Nagy Tamás pofozta a kapuba (1–0). Ezt követően a vizes pályának köszönhetően remek iram alakult ki, az érdiek többször is helyzetig jutottak, majd a 22. percben Koós Gábor felrúgása miatt tizenegyeshez jutottak, melyet Melczer Vilmos magabiztosan értékesített. A félidő második felében mindkét csapatnak meg volt a lehetősége, a 25. percben Hegedüs Norbert a keresztlécet találta el jutott, míg a túloldalon tíz perccel később lőtték telibe el a kapufát. A játékrész utolsó perceiben Melczer Vilmos távoli lövésénél is tornáznia kellett Palásthy Dávidnak, mégis a szünetre a hazaiak vonulhattak előnnyel, amikor egy keresztlabda után Hamar Ádámhoz került a labda, aki az érdi kapuba lőtt (2–1).

A fordulás után az érdiektől a csereként beálló Németh Gábor Vince egyenlíthetett volna, de a gólvonal előtt centikkel megálló labdát mentették a fővárosiak, akik ezt követően a 64. percben növelték vezetésüket, amikor egy jobboldali beadásba Szilágyi Máté piszkált bele gólt érően (3–1). Hiába domináltak az érdiek a második játékrészben, s szorították saját kapuja elé a házigazdákat, közelebb csak a 86. percben tudtak kerülni, amikor Pallagi Botond volt harcos, labdaszerzése után pedig Palásthy Dávid felett emelt gyönyörűen a kapuba (3–2).

A hajrában még Kertész Ferenc is felment fejelni, de az érdiek nem tudtak egyenlíteni, így maradt a 3–2-es hazai siker.

„Két részre bonthatjuk a meccset. Az első félidőt simán elfelejthetjük, mert ott játszani sem tudtunk. Négy passzunk volt, abból mögéjük tudtunk kerülni és tizenegyest harcoltunk ki. A második félidőben mi birtokoltuk a labdát, több helyzetünk volt, ha azok bemennek, akkor teljesen más a meccs, így viszont kapaszkodtunk az eredményért” – mondta az érdiek második gólját jegyző Pallagi Botond.

„Több volt ebben a meccsben, eredményesség szempontjából mindenképp. Ha lehet nézni a pozitív dolgokat, akkor azt emelném ki, hogy sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. Végülis kevesebb helyzetből rúgtak hármat, mi pedig nyolc helyzetből kettőt… Mentünk, csináltunk, ez egy ilyen nap volt” – értékelt Limperger Zsolt.

Az Érdi VSE legközelebb március 24-én, 15 órakor lép pályára, amikor az Ercsi úti Sporttelepen a listavezető Kaposvári Rákóczit fogadja.

NB III, Nyugati csoport, 19. forduló
III. kerületi TVE–Érdi VSE 3–2 (2–1)
Óbuda, 250 néző. V: Antal Péter (Varga Gábor, Nagy Márk)
III. ker.: Palásthy D. – Móczó (Kiss D., 70.), Pálfalvi, Grúz, Králl – Nagy Tamás, Gálfi (Domokos, 73.), Szilágyi M. – Herczeg L. (Törőcsik, 89.), Hamar, Kaszai.
Szakmai igazgató: Tóth András

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Tárkányi, 55.), Hegedüs N. (Kalmár, 86.), Pallagi, Melczer – Balázsovics (Németh G. V., a szünetben), Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Nagy Tamás (6.), Hamar (44.), Szilágyi M. (64.), ill. Melczer (22. – tizenegyesből), Pallagi (86.)

Címkék