Kié lesz az év praxisa? Ajánljon ön is!

Nyolcadik alkalommal indult januárban „ Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázat az Emmi égisze alatt. A  páciensek a www. evpraxisa.hu portál ajánló oldalára küldhetik be pályázataikat, vagyis ajánlhatják háziorvosukat május 10-ig.  Nemcsak páciensek, hanem önkormányzatok, idősotthonok, szakmai is civil szervezetek is ajánlhatnak!

Hasonló tartalmaink:

Egy-egy életmentő, vagy éppen hétköznapi  történet megírásával és elküldésével a páciensek mellett polgármesteri hivatalok, idősotthonok, iskolák, könyvtárak, de plébániák, szakmai és civil szervezetek, szerkesztőségek is  ajánlhatják háziorvosukat május 10-ig itthonról, de Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.

A szervezők kérik, hogy az ajánló legalább 10 -15 mondatot írjon orvosáról, rendelőjéről, kapcsolatáról betegeivel, és persze saját tapasztalatairól.
Az eddig beküldött történetek többek között Erdélyből, Kárpátaljáról, Pécsről, Napkorról, Egerből, Debrecenből, Nyíregyházáról, Kecskemétről, Mezőkövesdről, Békésről, Budapestről, Miskolcról, Kővágószőlősről, Szolnokról és Esztergomból érkeztek. Az ajánlók között a hálás páciensek mellett  szerepel Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata, de a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is.

A legjobb történetek szereplői közül az Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár vezette tizenegy tagú zsűri választja majd  ki azt a  10 magyarországi, illetve 10 határon túli háziorvost és csapatát, akikre május 20-tól június 2-ig  az internetes portálon szavazhatnak majd a betegek.

A díjátadón a nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket vehetnek át a pályázatot támogató cégek felajánlásainak köszönhetően.

Tavaly a  hazai nyertes Dr. Ávéd János volt Mindszentről,a határon túli  pedig Dr. Kovács Rozália Madéfalváról, Erdélyből.

Címkék