Nem tudtunk egyenlíteni a rangadón…

A szünetben 2–0-ra vezetett a Kaposvári Rákóczi FC, majd ugyan az érdiek sokat tettek a győzelemért, de hiába zárkóztak Tárkányi Gergő találatával, nem tudtak egyenlíteni, így 2–1-es vereséget szenvedtek az éllovas ellen az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Több meghatározó játékosát, Melczer Vilmost és Kelemen Patrikot nélkülözte a tabella második helyén álló Érdi VSE a listavezető Kaposvári Rákóczi FC ellen, mégis aktívabban kezdte a találkozót, de veszélyes lehetőségekig nem jutott el. A túloldalon egyre inkább belelendült a Kaposvár is. Majd Pallagi Botond kapáslövése után az érdiek majdnem megszerezték a vezetést. A folytatásban egy szöglet után az ide-oda fejelt labdát valahogyan Szakály Attila juttatta az érdi kapuba a 27. percben. Nem sokkal később pedig megduplázta előnyét a vendég csapat, amikor a hazaiak nem tudtak felszabadítani, s Lakatos Gergő tekert az érdi kapuba. Igaz, a játékvezető annak ellenére nem szakította félbe az akciót, hogy Bozsoki Imre a földön feküdt.

A szünetben kettőt is cserélt Limperger Zsolt, Kalmár Domonkos és Tárkányi Gergő érkezett Koós Gábor és Hegedüs Norbert helyére.

A második játékrész elején a Kaposvár eldönthette volna a meccset, amikor Sóron Tibor lépett ki a leshatáron, majd Kertész mellett tolta el a labdát, de kisodródva csak a kapufát találta el. Az érdiek ezt követően azonban elkapták a fonalat, sorra dolgozták ki a lehetőséget, mígnem a 66. percben Kalmár Domonkos lódult meg a jobbszélen, átcselezte magát két védőn, majd középre adása után Tárkányit rúgták fel, amiért Molnár Antal játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett maga végezte és lapos lövése utat talált Slakta Balázs kapujába.

A hátralévő időszakban az érdiek saját kapujához szögezték a Somogy megyei társulatot, amely kontrákból még így is veszélyes volt, ám Kertész Ferenc bravúrjainak köszönhetően nem tudta növelni előnyét a Rákóczi. A túloldalon Pál Szabolcs is érkezett, de hiába volt aktív a hajrában Limperger Zsolt együttese, nem tudott egyenlíteni, így az éllovas Kaposvár kilencpontos előnyre tett szert.

„Úgy érzem, hogy hétről hétre jól játszunk, mégis szerencsétlennél is szerencsétlenebb gólokat kapunk. Kezdem úgy érezni, hogy „szimpatikus vesztesek” vagyunk… A szünet után úgy jöttünk ki, hogy megteszünk mindent, hogy legalább az egy pontot itthon tartsuk. Küzdöttünk, harcoltunk, jól csináltuk a dolgunkat. Ha lett volna egy kis szerencsénk, egyenlíthettünk volna” – fogalmazott Tárkányi Gergő, az érdiek egyetlen gólját szerző játékosa.

„Sikerült visszanéznünk, az első gól les volt, a második előtt pedig meg kellett volna állítani a játékot, mert egyik játékosunk a földön feküdt – kezdte Limperger Zsolt. – Egy nagyon nyílt meccset játszottunk, kettő null után úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy minél hamarabb próbáljunk szépíteni. Azt el kell ismerni, hogy a Kaposvárnak is voltak helyzetei, de nem rúgták be. Akartunk, küzdöttünk. Azért hiányzott jó pár minőségi játékosunk, ha ők visszajönnek, más lesz a helyzet” – szögezte le az Érdi VSE vezetőedzője.

„Készültünk erre a meccsre, tudtuk, mire számíthatunk, ezt is kaptuk. Két góllal elléptünk a félidőre. A második játékrész első fele a tizenegyesig teljesen a miénk volt, az egész meccs képe alapján igazságos volt a győzelmünk. Több óriási lehetőséget is kialakítottunk, sajnos ezek kimaradtak. A tizenegyes jogos volt, emiatt nem azt mondom, hogy megfordult a játék képe, mert meg voltak a helyzeteink, de veszélyesebb lett az Érd. Az utolsó percig küzdöttek az ikszért, de mi ezt ki tudtuk védekezni” – értékelt Waltner Róbert, a Kaposvár edzője.

Az Érdi VSE legközelebb március 31-én, 15 órakor a Csepel FC otthonában lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 20. forduló
Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–2)
Érd, 350 néző. V: Molnár Antal (Hofbauer, Kulman)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Kónya B., Pallagi, Hegedüs N. (Kalmár D., a szünetben) – Balázsovics (Pál Sz., 75.), Koós (Tárkányi, a szünetben), Németh G. V.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Kaposvár: Slakta – Nagy J., Úr, Lakatos G., Fodor M. – Szakály A., Godzsajev-Telmán – Sóron (Sárközi, 59.), Ivancsics G. (Nagy K., 72.), Kollega (Böjte, 78.) – Andorka
Edző: Waltner Róbert

Gólszerzők: Tárkányi (67. – tizenegyesből), ill. Szakály A. (27.), Lakatos G. (35.)

Címkék