Április végén átadhatják az új rendőrkapitányságot

Április végén birtokba vehetik az érdi rendőrök az új kapitányságot – jelentette be dr. Aradszki András országgyűlési képviselő egy mai épületbejáráson. Az eddig használt épület méltatlan volt nemhogy egy megyei jogú városhoz, de még egy közepes méretű településhez is – hangsúlyozta az államtitkár. 

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András kiemelte azt is: a rendőrség jól végzi a dolgát, és jelentősen nőtt a közbiztonság a járás településein, így Érden is.
– Remélem, április végétől új fejezet nyílik a kapitányság életében, hiszen jobb körülmények között, hatékonyabban, gyorsabban tudják majd ellátni szolgálatukat – tette hozzá.

T. Mészáros András polgármester az érdi közbiztonságot illetően azt hangsúlyozta: míg Érd öt éve a megyei jogú városok rangsorában középen helyezkedett el, most az elsők között van.
– Bízunk abban, hogy az a munka, amit eddig nagy felelősséggel végeztek, most még hatékonyabb és sikeresebb lesz, és az érdiek még nagyobb biztonságban élhetnek – hangsúlyozta.

A rendőrség új épülete alagsorból, földszintből és két emeletből áll. Az alagsor 500, a földszint, illetve az emeletek 700-700 négyzetméter alapterületűek. A tetőtéri részen egy gépészeti rész és tetőterasz is helyet kapott. Mint Halász György építész, tervező (Keletterv Kft.) tudósítónknak elmondta, úgy tervezték meg a kapitányságot, hogy a régi épületben – ami az új mögött helyezkedik el – a munka zavartalanul folyhasson.

A beruházásra azért volt szükség, mert a régi rendőrkapitányság műszaki állapota leromlott, nem alkalmas már az állomány elhelyezésére, és az osztályok jelenleg elkülönülten, több településen kénytelenek dolgozni. Az új épületben helyet kaphatnak a közlekedésrendészeti, az igazgatásrendészeti, a közrendvédelmi, a vizsgálati és a bűnügyi osztályok, valamint a helyszínelő és balesetvizsgáló, a technikai helyszínelő és készenléti, a járőr-őrszolgálati, a nyomozó, valamint a körzeti megbízotti alosztály is.

(Fotók: Boros Sándor)

 

Címkék