Apró praktikák az élhető környezetért

Az élhető környezettudatosság sok apró mozzanatból tevődik össze: például nem adunk műanyag szívószálat a gyereknek, és minél kevesebb nejlonzacskót használunk a vásárláskor. Ökoanyu, azaz Nagy Réka szerint a környezettudatosságnak nem a hulladék szelektív gyűjtésénél kell kezdődnie, hanem a káros anyagok felhasználásnak mellőzésénél.

Hasonló tartalmaink:

Nagy Réka a városi könyvtár Színes világunk című sorozatában beszélt az a környezettudatos életmódról. Mint elmondta, a kezdetek kislánya születéséig nyúlnak vissza, amikor Nagy Réka számára a legfontosabb szempont az lett, hogy a gyereknek minden a legjobb legyen: miben mossa a ruhácskáit, mit adjon neki enni, mivel takarítsa a lakást, ahol a cseperedő kicsi kúszik-mászik.

A mosószerekkel kezdte, amelyeket házi készítésű mosózselével váltott ki, aminek előállítása – állítja határozottan – semmivel sem több idő, mint elmenni a boltba a gyári szerekért.  A kozmetikumok használatánál óvatosságra int: a bőrünkön keresztül számtalan káros anyag szívódhat fel a szervezetünkbe, emiatt érdemes az öltözködésben is körültekintőnek lennünk, s ennek kapcsán azt mérlegelni, milyen messziről érkezik a termék.

A tudatos táplálkozás is fontos sarokköve az ökolétnek, a lehető legkevesebb félkész, előre feldolgozott élelmiszert vásároljunk, de ha mégis, akkor ne legyünk restek átböngészni a termékek leírását. Ma már több weboldalon is segítséget kaphatunk a különböző összetevők megítéléséhez.

Címkék