Újabb lépés az álom felé

Újabb 2500 dollárt kapott az Érdi Baseball és Softball Klub az észak-amerikai profi baseball liga játékosainak szövetségétől (Major League Baseball Players Association).

Hasonló tartalmaink:

Kulcsfontosságú mérföldkőhöz érkezett az érdi baseball. A helyi egyesületet 2500 dollárt kapott az észak-amerikai profi baseball ligától, hogy megvalósítsa nagy álmát és egy klubhelyiséget, valamint edzőközpontot hozzon létre a Mecset utcai pályánál.

Tizenöt éves munkát koronázhat meg a mostani adomány, hiszen az MLB nemzetközi pályázatának lényege, hogy ha egy klub összeszedi egy beruházásra szánt összeg valamivel több mint felét, akkor a fennmaradó összeget a szervezet „kipótolja”, hogy létrejöjjön a beruházás.

Az Érdi Baseball és Softball Egyesület korábban Luis Lopez Jr.-tól tízezer, más adományok útján ötezer dolláros adományt kapott a játékosok szervezetétől.

Ez azt jelenti, hogy az egyéb támogatásokkal együtt a klub meghaladta a kívánt ötven százalékot, így a közeljövőben megkaphatják a fennmaradó összeget, s elkezdődhet a klubhelyiség és az edzőközpont megvalósítása.

A klub célja, hogy az edzőközpontban létrehozza az első magyar baseball akadémiát, ahol a télen sem kellene leállniuk az edzésekkel, s nemzetközi tornáikat még magasabb szinten rendezhetnék meg.

A klub honlapján korábban megjelent becslések szerint a teljes projekt megvalósításához kétszázezer dollár (ötvenmillió forint) szükséges, mely a tervezési költségeket, a bontást, az engedélyeket, az építőanyagokat, munkaerőt, a vizesblokkokat, a bútorokat, az öltözők kialakítását és a klubhelyiséget tartalmazza.

Címkék