Újabb rangadó!

Zsinórban hatodik rangadóját játssza az ÉRD női kézilabda csapata. Szabó Edina együttese a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában a Dunaújvárosi KKA-t látja vendégül az ÉRD Arénában, április 14-én, 18 órakor.

Hasonló tartalmaink:

A Siófok elleni hazai mérkőzéssel (22–20) kezdődött, a győri vereséggel folytatódott (31–26), majd a Magyar Kupa négyes döntőjében ismét a Siófok elleni hétméterespárbajjal, a fináléban pedig egy újabb, Rába-partiak elleni rangadón volt túl az ÉRD, amely a bajnokságban még Debrecenben is győzött (21–24). A hatodik rangadó sok mindenről dönthet, hiszen hazai siker esetén az érdiek nagy lépést tennének a bronzérem megszerzése felé, miután hat fordulóval a bajnokság vége előtt ötpontos előnybe kerülnének a Dunaújvárossal szemben. Méghozzá úgy, hogy mindkét csapat játszik még egyszer-egyszer az FTC-vel, azaz ha a fővárosi zöld-fehérek mindkét találkozót megnyerik, akkor a vesztett pontok tekintetében is jobban állnak Janurik Kingáék.

Azonban az ÉRD és a DKKA az elmúlt években rendre színvonalas mérkőzéseket vívott egymással. A két csapat eddig huszonegyszer találkozott egymással, ebből tizenegyet nyert az ÉRD, hatot a Kohász, a négy döntetlen közül viszont csak egy lett végül remi, hiszen a másik három mérkőzésen, amikor még volt rájátszás, egyaránt az érdiek nyerték a ráadást.

Érden a Dunaújváros majd’ négy éve nem tudott nyerni, legutóbb az NB I 2014/2015-ös kiírásában győzött 24–18-ra.

Idén a két csapat a hetedik fordulóban futott össze egymással, amikor Dunaújvárosban négy góllal, 30–26-ra győzött az ÉRD. Érdekesség, hogy a mostani találkozót ugyanaz a játékvezetői páros dirigálja, mint a novemberi összecsapást: Andorka Miklós és Hucker Róbert.

György László csapatának legeredményesebb játékosa idén Camila Micijevic, aki a Siófoknak lőtt négy góljával 101 gólos az idei kiírásban. Őt a hétméteres-specialista Szekerczés Luca követi 80 góllal (31-et hetesből szerzett), a házi góllövőlista harmadik helyén pedig a korábbi érdi, a nyáron Debrecenbe igazoló Kovács Anna áll 66 találattal.

Az érdieknél Krpezs-Slezák Katarina egy híját 150-szer volt eredményes a bajnokságban, minden sorozatot beleértve pedig már 205 gólnál jár (NB I, Magyar Kupa, EHF-Kupa, női junior válogatott elleni mérkőzés). Őt 55 góljával a vállsérülése miatt műtött, így a mérkőzést kihagyó Klivinyi Kinga követi, ám az élmezőny így is szoros, hiszen Szabó Laura 44, Kiss Nikolett 42, Jamina Roberts 40 gólnál jár a bajnokságban.

Annyi biztos, hogy mindkét csapat jó formában van, hiszen az ÉRD elmúlt tíz meccséből nyolcat nyert meg – a Győrtől kapott ki kétszer –, míg a Dunaújváros is csak a Rába-partiakkal szemben maradt alul.

A találkozó április 14-én, 18 órakor kezdődik az ÉRD Arénában.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
04.14., 18.00:
ÉRD–DKKA

Címkék