Virágba borul Érd

A jó idő beköszöntével elindultak a tavaszi kertészeti, palántázási munkálatok a városban: összesen nyolc-tízezer tő virágot – egynyáriakat és évelőket – ültet ki  az ÉKFI a város különböző pontjaira. A kandelábereken  közel négyszáz tő futómuskátli virít majd – tudtuk meg Mészáros Mihálytól, az ÉKFI vezetőjétől.  

Hasonló tartalmaink:

A közterület-fenntartó munkatársai megkezdték a fák, bokrok, cserjék metszését is, amit folyamatosan végeznek a tavasz-nyár folyamán.
– A fűnyírást is elkezdtük a közterületeken. Ez a munka október végéig tart majd. A füves részeken tavasszal elvégezzük a tápanyag-visszapótlást is – tette hozzá Mészáros Mihály.

A megszokott helyszínek mellett az ÉKFI virágosít az Érd Aréna előtt – ide évelő növények kerülnek a tavasz folyamán –, a Bem téren pedig levendulát telepítenek. Ahol már van levendula, ott a kiszáradt, elfagyott növényeket pótolják.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Az okmányiroda előtti zöld sávba fákat ültetünk. Ófaluban, a Fő utca mellett hat égerfát telepítünk a trafóház elé. A Fügefa utcai játszótérnél is ültetünk fákat, hogy árnyékot adjanak a szülőknek és a gyerekeknek. Természetesen nemcsak a Fügefa utcain, hanem minden játszótéren elvégezzük a szükséges karbantartást, pótoljuk az elpusztult fákat, parkosítunk – mondta Mészáros Mihály, hozzátéve: a játszóterek mellett  óvodák udvarain is lecserélik a régi homokot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ami a virágosítást illeti: egyes helyeken, mint például a városközponti körforgalom, már megtörtént a telepítés, másutt a földmunkálatok zajlanak. A virágosítás, faültetés május közepéig tart majd, ezt követően már “csak” karbantartásra lesz szükség.

Címkék