Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Testközelből ismerkedhettek meg a különféle szakmákkal a felnőttek és gyerekek a Szakmák éjszakáján, az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében,  pénteken. A bemutató foglalkozások mellett az integrált oktatással és az álláskereséssel kapcsolatban is tanácsokat kaphattak az érdeklődők.

Hasonló tartalmaink:

A műhelyek, tantermek délután hattól este tízig tárt kapukkal várták a felnőtteket és gyerekeket, akik a közszolgálati ügyintéző, villanyszerelő, irodai titkár, cukrász, pincér, szakács, eladó, valamint gépi forgácsoló és szerszámkészítő szakmákkal ismerkedhettek meg, bemutató foglalkozást láthattak a karosszérialakatos, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmák fémipari alapképzéséről, és látogatást tehettek az autodiagnosztikai tanműhelyben is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Főleg továbbtanulás előtt álló, hetedikes diákok – illetve a már felvett nyolcadikosok – és szüleik látogattak el a Szakmák Éjszakájára, de jöttek olyan felnőttek is, akik szívesen vágnának bele egy új szakmába. A rendezvény remek alkalom volt arra is, hogy a vizsgák előtt álló diákok gyakorolják, elmélyítsék és bemutassák tudásukat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nagyon jónak tartom ezt a rendezvényt. A fiam hetedikes, jövőre továbbtanul. Még nem tudjuk, milyen irányban, ezért szeretnénk már most körülnézni – mondta egy édesanya. Volt olyan fiatalember is, aki már tudta, hogy valamilyen vendéglátóipari szakmát szeretne választani, de még nem döntötte el, hogy pincérnek, szakácsnak vagy cukrásznak tanuljon-e. Eljött egy olyan édesanya is, aki nem a gyermekének, hanem saját magának szeretne egy jó szakmát választani, és gyermekkori vágyát teljesíteni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az érdeklődők maguk is kipróbálhatták, hogyan lehet marcipánrózsát készíteni, megtudhatták, hogyan kell előírásszerűen megteríteni egy éttermi asztalt, körülnézhettek a tankonyhában és a tanboltban, ahol német nyelven gyakorolták az eladást a fiatalok – aki eljött, számos apró fortéllyal, ismerettel gazdagodhatott ezen az áprilisi péntek estén.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék