Bedarálta az Érdi VSE a BKV-t!

Kelemen Patrik néhány perc alatt kétszer is bevette a BKV Előre kapuját, s az ő duplájával 2–0-ra győzött az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Egy nappal a mérkőzés előtt még sokat kellett gondolkodnia a hazaiak kezdőjén Limperger Zsoltnak, hiszen akkor még úgy tűnt, hogy nyolc játékosának a szereplése is kérdéses, ám a két eltiltottat Pintér Nikolát és Koós Gábort leszámítva csak Füzér Zoltánra nem számíthatott a BKV Előre ellen az Érdi VSE szakvezetője, hiszen Kónya Benjámin, Pál Szabolcs, Németh Gábor Vince, Kelemen Patrik és Pallagi Botond is vállalni tudta a játékot.

Az érdiek szinte komplett csapattal álltak ki, ennek következtében rendkívül aktívan kezdtek. Az Érdi VSE-ben kezdőként először szereplő Kalmár Domonkost többször is keresték labdával a társak, s mellette még Kelemen Patrik és Pál Szabolcs is lehetőségeket dolgozott ki. Az első félidőben végig domináltak a hazaiak, ám a vezetést jelentő találatot még nem tudták megszerezni.

A tizenkét nap alatt hatodik mérkőzését játszó BKV Előre a fordulás után a védekezésre fordított több energiát, ám a 64. percben egy remek játék után a hazaiak feltörték a vendégek sündisznóállását. Kónya Benjámin labdaszerzése után Melczer Vilmoson keresztül indította Pallagi Botond a jobbszélen Kárász Krisztiánt, aki remekül tekert középre, Kelemen Patrik pedig védhetetlenül bólintott vissza a kapu jobb oldalába (1–0).

A vezető találatot követően kijött a masszív védekezésből a fővárosi alakulat, amely egy érdi védelmi hibát kihasználva Bata Csongornak köszönhetően majdnem válaszolt, ám a közlekedésiek támadója egy méterről fölélőtt. Néhány percre rá a kezezést reklamáló érdiek közül Kelemen Patrik nem állt le, a jobb oldalról betörve, ballal lőtt Horváth Gábor kapujába (2–0).

A hajrában mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de már egyik csapat sem tudott élni ezekkel, így az érdiek bedarálták a BKV-t, s kétgólos győzelmet arattak.

Az első félidőben is meg voltak a lehetőségeink. Ellenfelünk viszont nyolc emberrel védekezett és megpróbált kontrára játszani – több-kevesebb sikerrel. A védelmünk viszont most is nagyon jól helyt állt. Így valójában az volt a kérdés, mikor rúgjuk az első gólt, lehetett volna hamarabb is, de így sikerült – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Tizenkét nap alatt hat mérkőzést játszottunk…. Bevallom, ez nagy mértékben befolyásolta a csapat teljesítményét. Azzal együtt, hogy a legnagyobb kalapemelésem jár a csapatnak, mert a mostani meccset leszámítva ötből ötöt nyertünk. A hatodik meccs viszont így sült el. Semmi okunk szégyenkezni, egy nagyszerű Érd ellen kaptunk ki. De egy a BKV-nál frissebb csapat is fel meri vállalni az itteni kétgólos vereséget – fogalmazott Honti József, a BKV Előre edzője.

Az érdieknél először volt a kezdőcsapat tagja a fiatal támadó, Kalmár Domonkos.

– Számomra nagy öröm volt, hogy kezdőként léphettem pályára az Érdi VSE-nél. Jól tartottuk magunkat, uraltuk a játékot, a középpályán gyönyörűen tudtunk játszani. Úgy mentünk át, mint kés a vajon, de a védelmükkel azért meggyűlt a bajunk. Nem tudtunk gyors döntéseket hozni, vagy túlkapkodtuk a helyzeteket, messziről sem vállalkoztunk annyit, viszont ezek a dolgok a második félidőben már kijöttek – nyilatkozta Kalmár Domonkos, az Érdi VSE támadója.

Az Érden felnövő Huller Ádám kisebb sérülés miatt az érdiek ellen csak csereként kapott lehetőséget Honti Józseftől.

– Sok mérkőzésünk volt, a csapat eléggé elfáradt, küzdünk néhány sérüléssel is, én is csak csereként tudtam pályára lépni, és sajnos ennyire volt elég. Az Érd nem is kettő, de egy góllal biztosan jobb volt ma – mondta Huller Ádám.

Az Érdi VSE legközelebb április 29-én, 16.30-kor a Dunaharaszti MTK vendégeként lép pályára. A következő hazai mérkőzésre május 5-én, 17 órakor a Csornai SE ellen kerül sor.

 NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Érdi VSE–BKV Előre 2–0 (0–0)
Érd. V:
Káprály (Iványi István, Tinnyei)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász (Ország, 80.), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya B., Pallagi, Melczer (Hegedüs N., 86.) – Kalmár D., Pál Sz. (Tárkányi, 75.), Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
BKV Előre: Horváth G. – Szedlacsek, Girán, Miklósvári, Csikortás – Németh Á. (Huller, 59.), Csepregi (Banai, 78.), Ferkó, Sánta Attila – Balogh Bence (Csanálosi, 59.), Bata.
Edző: Honti József
Gólszerző: Kelemen P. (64., 70.)

fotó: Balogh István

Címkék