Megalázó vereség a Fradi ellen

Gyalázat! – ezzel kommentálta T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere az ÉRD FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzésen elszenvedett súlyos vereségét (32–15). Nyilatkozatokkal frissítve!

Hasonló tartalmaink:

Rosszul kezdett, s az első góljára egészen a tizedik percig kellett várnia Szabó Edina együttesének az FTC elleni rangadón, ám a zöld-fehérek kapujában remeklő Bíró Blankának és a gyors támadásbefejezéseknek köszönhetően ekkor már ötször is eredményesek voltak a hazaiak.

A folytatásban ugyan valamelyest zárkózott az ÉRD, ám ez is kevésnek bizonyult, a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, a szünetre pedig 15–7-es előnnyel vonulhattak.

A fordulás után nem sokkal Tóth Gabriella megkapta harmadik kétperces kiállítását, így a Klivinyi Kinga mellett sérülés miatt Andjela Bulatovicsot is nélkülöző vendégek klasszikus irányító nélkül maradtak. A játék képe nem változott, ugyan egy furcsa felállásban folytatták az érdiek, akiknél a 16 éves Moncz Nikolett megszerezte első gólját az NB I-ben, de már ekkor 20–9 volt az állás.

A folytatásban pedig tovább növelte előnyét a házigazda, amely kiütéses, 17 gólos győzelmet aratott, ezzel őrzi hibátlan mérlegét.

A 32–15-ös FTC-győzelem után T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott: Gyalázat!

– Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Jól játszottak, fegyelmezettek voltak és ez nagyon fontos! Szeretném megköszönni a játéklehetőséget az első felnőtt meccsemen a csapatnak és hogy segítettek és játszhattam velük – mondta a felnőtt NB I-ben első gólját megszerző Moncz Nikolett.

– Azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani. Az első tíz perc után tudták csak az első gólt lőni, az nagyon pozitív a védekezésünket tekintve. Sok lerohanásgólt tudtunk lőni, ami az elmúlt időszakban nem sikerült. Nehéz időszak áll előttünk, ugyanilyen fegyelmezetten és összeállva kell játszania a csapatnak – nyilatkozta Schatzl Nadine.

– Egy olyan sorozat után voltunk, amikor sok kudarc ért bennünket és fontos volt számunkra, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Az első félidő védekezése meghatározta a teljes mérkőzés képét, valamint el kell ismerni, hogy az ÉRD nagyon sok hiányzóval játszott a második félidőben. Tóth Gabi második félidőben való kiesése feltétlenül eredményezhette ezt a nagy különbségű győzelmet. Nem gondolom, hogy a két csapat között ekkora a különbség, bár a mai mérkőzés alapján ez hellyel-közzel benne volt. Öröm volt, hogy a utolsó tíz percet öt saját nevelésű fiatallal tudtuk lejátszani, ami kuriózum a klub történetében – mondta Elek Gábor.

– Gratulálok az ellenfélnek. Nyilvánvaló, hogy amikor a bajnokság listavezetője és a harmadik találkozik, akkor nagyon fontos az eredmény. Azt hiszem, ma nem voltunk abban a helyzetben és állapotban, hogy az eredményért tudjunk küzdeni. Vannak még így is pozitívumai a meccsnek, de ez egy kemény meccs volt végigélni a játékosaimnak, akiknek azért egy jó része nagyon komoly emberi nagyságot mutatott, a többieknek pedig lehetőség volt arra, hogy fejlődjenek és játszanak – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

Az ÉRD legközelebb április 25-én, 18 órakor lép pályára, amikor az ÉRD Arénában látja vendégül a Kisvárda együttesét.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD 32–15 (15–7)

Elek Gyula Aréna,
 1000 néző. V: Bócz, Wiedemann 
FTC:
 BÍRÓ – Lukács 1, Jovanovics 3, SNELDER 5, Szekeres, Kovacsics 4, SCHATZL N. 5. Csere: Hadfi (kapus), VAN DER HEIJDEN 6 (3), Faluvégi 3, Háfra 3, Hornyák D. 1, Szucsánszki, Márton 1, Bánfai, Nagy L.
Edző:
 Elek Gábor
ÉRD:
 Janurik – Krpezs-Slezák 3 (3), Kiss N. 3, Tóth G. 1, Kisfaludy, Signate 2, Lassource. Csere: Foggea (kapus), Gávai 1, Szabó L. 2, Roberts 2, Bernát, Moncz 1, Domokos
Edző:
 Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 8. perc:
 5–0. 16. p.: 8–2. 21. p.: 10–3. 26. p.: 13–5. 34. p.: 18–7. 40. p.: 23–9. 49. p.: 29–12.
Kiállítások:
 8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
 4/3, ill. 3/3

 

Címkék