Ezüst a Gymnasiadén!

Hiába az óvás, nem fogadták el a magyar delegáció fellebbezését, így az Érdi Spartacus SC 80 kilogrammos birkózója, Mezei Patrik ezüstérmes lett a marokkó Marrákesben rendezett Gymnasiadén.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek, a Kós Károly Szakképzési Centrumba járó birkózója, Mezei Patrik a marokkói Marrákesben szerepelt a középiskolások legnagyobb seregszemléjén, a Gymnasiadén, ahol a 80 kilogrammosok mezőnyének csoportkörében ugyan számos meccset megnyert, de a hivatalos eredményhirdetéskor ezüstérmet vehetett át. Azonban ezt az eredményt megóvta a magyar delegáció, hiszen a Nemzetközi Birkózó Szövetségnél (UWW) rangsora és szabályai szerint a több pont miatt az érdi sportolóé lett volna az aranyérem. Azonban a versenyt szervező Nemzetközi Diáksport Szövetség rangsora alapján az iránié lett az elsőség, mert a szervezetnél holtversenynél az egymás ellen elért eredmény rangsorol, ezáltal az érdi birkózó ezüstérmes lett.

Az érdiek Nedvig Máté sérülése miatt csak négy fővel vettek részt a Dunakeszin rendezett serdülő kötöttfogású országos bajnokságon, ahol mind a négy érdi első meccsén vereséget szenvedett, s egyikük sem tudta folytatni a vigaszágon. Madarassy Zoltán (52 kg) 14., Kovács Dávid (62 kg) 21., Sipos Alex (68 kg) 10., Nagy Gergely (85 kg) 11. helyen végzett.

Ezt követően másnap a gyermekeknek tartottak versenyt, ugyancsak Dunakeszin. Itt Narancsik Levente harmadik, Szenicza Emma ötödik lett, míg a diák egyes korosztályban induló, egyébként diák kettes korcsoportba tartozó Jakab Dániel, Narancsik Bence és Bákai Ferenc is ötödikként zárt.

Címkék