Meghosszabbított nyitvatartás a NAV-nál

Rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai 2018. május 7. és 18. között, valamint május 22-én. A szokásos nyitvatartási időn túl az szja-bevallással, a bevallási tervezettel, a csekkigényléssel kapcsolatos, valamint az ügyfélkapus ügyeket lehet intézni.

Hasonló tartalmaink:

Már csak két hét, és lejár az adóbevallási határidő. Most május 22-ére esik ez a dátum. Sokaknak vált egyszerűbbé a dolga azzal, hogy az adóhatóság elkészíti a bevallástervezetüket, ez idén mintegy 5 millió embert érint. Van, akinek nincs vele további teendője, de érdemes átnézni, ha kell módosítani, majd véglegesíteni – hívta fel a figyelmet Salgó Attila, a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Ebben az évben fegyelmezettebbnek tűnnek az adózók. Már mintegy kétmillióan nézték meg a NAV által elkészített bevallásukat, illetve a beérkező dokumentumok alapján is elképzelhető, hogy most kevesebb lesz az „utolsó pillanatos” bevallók száma, és kisebb lehet a tumultus. Salgó Attila sajtóreferens a befizetendő és a visszaigényelhető adó esetén szükséges teendőket is kiemelte.

A szakember az 1 százalék felajánlására is felhívta a figyelmet, mivel azt az oldalt külön ki kell tölteni, de változás, hogy a +1 százaléknál ezentúl nem kell minden évben megadni az érintett egyház nevét, ha nem akarunk változtatni. Aki hagyományosan, papíron szeretne bevallást tenni és az 1 százalékot felajánlani, a dokumentumot a NAV ügyfélszolgálatain is leadhatja.

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Salgó Attilával, a NAV sajtóreferensével!

 

Címkék