„Rózsaszín síp” és ami mögötte van

Rendkívül hasznos tanácsokkal bővíthették ismereteiket az ÉRD NB I-es kézilabdaklub utánpótláskorú játékosai, az idei „Rózsaszín síp” akció alkalmával. A nyelv, a fizikai erőnlét és a sportdiplomácia jelentősége is előtérbe került az érdi Polgárok Házában tartott szombati rendezvényen.

Hasonló tartalmaink:

Az ötödik alkalommal életre hívott programra ezúttal is érdekes témákkal készültek a meghívott vendégek. Kezdésként Tekauer Norbert klubelnök megköszönte a városnak, hogy a Nyitnikék miatt hely hiánnyal küzdő esemény a Polgárok Házának közgyűlési termében találhatott otthonra. A sportvezető hozzátette, évről évre fejlődik a „Rózsaszín síp” akció és folyamatosan bővíti a fiatal hölgy sportolók, játékvezető-jelöltek ismereteit. Tekauer Norbert azt is elmondta, hogy most már vannak olyan játékvezetők, akik e akció keretében ismerkedtek meg a bíráskodással és kedvet kapva választották ezt a pályát.

Nem csupán a játékvezetés és a szabályismeret terén, hanem a kézilabdázás más szegmenseinek vonatkozásában is hasznos információkat szerezhetett a hallgatóság. Ilyen például a sportdiplomácia, amely azok számára nyújthat kiteljesedési lehetőséget, akik a játéktéren nem jutnak fel a csúcsra, adminisztratív területen viszont sikereket érhetnek el. Többek között erről is beszélt Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi igazgató-helyettese.

A fiatal sportdiplomata elárulta azt is, hogy az anyanyelvén túl három idegennyelvet beszél, és ez is kellett ahhoz, hogy nemzetközi versenyek delegáltjaként dolgozhasson, általa pedig határon túli kapcsolatokat építhessen ki és világot lásson. Az igazgató-helyettes beszélt arról is, hogy az MKSZ sportdiplomácia terén jelenleg jó pozícióban van nemzetközi viszonylatban.A következő előadásokon Marton Zsófia és Szabó Eszter NB I-es játékvezetők meséltek élményeikről, tapasztalataikról az egybegyűlteknek. A páros egyre több élvonalbeli mérkőzésen kap szerepet és alakulóban van a nemzetközi karrierje is. Marton Zsófia prezentációjában külön kitért a fizikai állapot fontosságára, amely a folyamatosan gyorsuló játék miatt elengedhetetlen.

A program további előadói közül Szabó Eszter a pályán zajló kommunikáció jelentőségéről, míg Éles Péter és dr. Vattay Gergely a versenybírók feladatairól beszélt. Az ÉRD a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottságával közösen tartotta meg idei programját is, amely szervesen kötődik az Európai Kézilabda Szövetség azon törekvéséhez, hogy minél több női játékvezetőt neveljenek ki.

 

Címkék