Cél a bennmaradás

A Budapesti Honvéd SE Dózsa György úti kosárlabdacsarnokában kezdte meg az NB I-es küzdelmeket az Érdi Spartacus SC férfi birkózócsapata.

Hasonló tartalmaink:

A csapatversenyen nyolc csapat két négyes csoportban mérte össze tudását. Az érdiek a Tatabányai SC-vel, a Vasas SC-vel, illetve a rendező Honvéddal kerültek össze. A Nagy Krisztiánból, Kovács Bencéből, Berta Mike-ból, Buzás Patrikból, Végh Richárdból, Sárosi Jánosból, Apáti Zsoltból, Molnár Tamásból, Délceg Józsefből, Tamás Patrikból és Ferenczi Adriánból álló érdi csapat a tatabányaiakat 5–3-ra győzte le, majd 6–2-re kikapott a Vasastól, végezetül pedig a válogatottak sorát felvonultató BHSE-től 8–0-ra.

Tar Mihály, az Érdi Spartacus SC elnöke elmondta, hogy a csapat célja, hogy megtartsa NB I-es tagságát, melyet még novemberben, Érden harcolt ki, ahol az NB II-es csoportok bajnokainak rendeztek négyes döntőt.

A csapatbajnokság oda-visszavágós rendszerű, azaz még egy fordulót rendeznek majd novemberben, amikor a helyosztókat is tartják.

Az érdiektől nem lehetett ott két birkózó, Végh Artúr és Mezei Dominik, hiszen mindketten a macedóniai Szkopjéban rendezett kadet Európa-bajnokságra készülnek, ahol előbbi a kötöttfogásúak 92 kilogrammos súlycsoportjában, utóbbi a szabadfogásúak 71 kilós mezőnyében képviseli a magyar színeket.

 

Címkék