Ilyen volt a Nyitnikék

Az időjárásra igazán nem panaszkodhattunk a múlt hétvégén, ám mégsem dőlt meg a látogatói rekord az ötödik alkalommal megrendezett Nyitnikék kiállítás és vásáron, amelynek ezúttal is az Érd Aréna volt az otthona. A szervezők mégis büszkék lehetnek, ugyanis ezúttal is sikerült szintet lépniük, s mind megjelenésben, mind a szervezésben újat hozniuk.

Hasonló tartalmaink:

Hosszú hónapok munkája előzi meg minden évben a tavaszi vásárt, hiszen amellett, hogy a kiállítókat össze kell gyűjteni, szerződéseket kell írni, nagyon komoly infrastrukturális szervezést is igényel, hiszen több mint 150 vállalkozót és több száz embert kell összehangoltan irányítani három napon keresztül. A szervező a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt évben komoly rutinra tett szert, s becsülendő, hogy minden vásár után azonnal azon törik a fejüket, hogyan lehetne szebbet és jobbat alkotni.

Kupcsokné dr. Polyák Ágnes, a PMKIK munkatársa, a rendezvény főszervezője és háziasszonya azt mondja, nincsen rossz szájízük, mert a kiállítóktól és a látogatóktól rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, de azt is tudják, hogy nem érték el az az átütő sikert, amit az első évben hoztak.

– Azt látjuk, hogy tavaly a rossz idő babrált ki velünk, most pedig a túl jó idő, ugyanis azt feltételezzük, hogy sokan választottak valamilyen családi szabadidős programot, de azt sem tartjuk szerencsésnek, hogy velünk egy időben zajlott a Magyarok Vására a főtéren. Sajnos nekünk fix időpontokhoz kell alkalmazkodnunk az Érd Arénában, ugyanis figyelembe kell vennünk az érdi kézilabdás lányok versenynaptárát és a létesítmény egyéb rendezvényeinek időpontját is. Úgy gondolom, hogy a Magyarok Vására egy igazán értékteremtő rendezvény, de sajnos nem volt jó, hogy két hasonló profilú rendezvény zajlott egyszerre – húzta alá a főszervező, hozzátéve, a jövőben mindenképpen egyeztet a vásár szervezőivel, hogy inkább erősítsék egymást.

A Nyitnikék egyébként péntek délben kezdődött, az ünnepélyes megnyitó pedig kora este volt. Köszöntőt mondott Aradszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András, Érd polgármestere, valamint a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Vereczkey Zoltán.

Aradszki András üdvözölte a kiállítás sokszínűségét és a tartalmas színpadi programot. Reményét fejezte ki, hogy a kereslet és a kínálat most is megtalálja egymást. T. Mészáros András a szabadkai testvérváros küldöttségét köszöntötte, akik az ötletet adták az érdi vásárhoz, hiszen a vajdasági településen már hosszú évek óta rendeznek hasonlót.

A megnyitón közreműködött a Magtár Hagyományőrző Táncegyüttes, majd nagyszabású divatbemutatót is tartottak a Pest megye Szépe döntős hölgyeinek közreműködésével.

A színpadon a következő két napon változatos programok közül válogathattak a látogatók, volt nemzetközi petanque verseny, játszóház, kézműves foglalkozás és szépészeti bemutató is, de a kiállítók is változatos standokkal és színes programokkal fogadták az érdeklődőket.

Címkék