Tét nélküli győzelem

Győzelemmel és a hatodik bronzéremmel a nyakában zárta az idényt az ÉRD, amely a női kézilabda NB I utolsó fordulójában hazai pályán 29–21-re verte a Budaörsöt. Az ÉRD a sorozatban megszerzett hatodik bronzérmét dr. Aradszki András országgyűlési képviselőtől, T. Mészáros András polgármestertől, Zsiga Gyulától, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatójától, illetve Rupp Istvántól, az MKSZ versenyigazgatójától vette át.

Hasonló tartalmaink:

A térségi rangadó kezdődobását Klivinyi Kinga végezhette el. Az, hogy ez azt jelenti, hogy ezzel a mozdulattal búcsúzott az ÉRD-től, vagy éppen csak megerősítette a maradását, egyelőre homály fedi. A Budaörs két meghatározó játékosát is nélkülözte az ÉRD ellen, hiszen a combsérülése miatt Sipeki Flóra nem volt bevethető, míg a Győr ellen bokasérülést szenvedő házi gólkirálynő, Szöllősi-Zácsik Szandra sem volt bevethető.

Az ÉRD kezdte jobban a találkozót, hiszen Tóth Gabriella és Mariama Signaté góljaival ugyan meglépett, ám a Budaörs sem hagyta magát, Gerháth Fanni vezetésével tartotta a lépést – egészen a kilencedik percig. Innen viszont Krpezs-Slezák Katarina és Tóth Gabriella révén növelte előnyét Szabó Edina együttese.

Mihály Attila lányai ugyan volt, hogy felzárkóztak, de a meccset az ÉRD uralta, s a szünetre Andjela Bulatovics góljával kijött az addigi legnagyobb különbség (16–12).

A fordulásra így annyi kérdés maradt, hogy vajon Krpezs-Slezák Katarina megszerzi-e kétszázadik gólját az NB I-ben, amelyhez egy gólra volt szüksége. Aztán hamar, mindössze 1 perc, 52 másodperc után le is zárta ezt a kérdést a szerb jobbszélső, és megszerezte a kétszázadikat!

Innentől kezdve egyre egyértelműbb volt az ÉRD fölénye, amely folyamatosan növelte is azt. A játékrész derekán pedig masszív, hatgólos előnyben volt. A végjáték pedig sima volt, az ÉRD így egy könnyed, 29-21-es győzelemmel zárta a szezont.

- Jó hangulatú, év végi meccs volt, de legalább jó sok gól volt. Mindkét csapat küzdött, de már inkább erőből. Szeretnék Rácz Marianne-nal együtt gratulálni a csapatunknak. Ez a bronzérem szép teljesítmény, büszkék vagyunk rájuk! Voltak kemény időszakaink, de úgy gondolom, hogy így összességében ez egy pozitív mérleg. Szeretnék köszönetet mondani Rácz Marianne-nak a munkájáért, és az összes stábtagnak, akik a csapat körül dolgoznak, és azoknak, akik a klub körül dolgoznak. minden játékosnak, amatőröknek, gyerekeknek. Nekik is köszönöm, hiszen az ő támogatásuk fontos a klubnak, és ők is részei ennek az eredménynek! Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, akik sokat segítettek a csapatnak. Úgy érzem, szépen összeért ez a csapat és ez a tábor. Szeretjük őket és büszkék vagyunk rájuk. Azoknak a játékosoknak, akik elmennek a klubtól, a búcsúztatása június 13-án lesz. Aki szeretne eljönni, szeretettel várjuk az utolsó alkalommal, amikor így együtt leszünk – mondta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

- Első szó a gratulációé – mind a mai mérkőzéshez, mind a bronzéremhez gratulálok a hazaiaknak. Idény végi mérkőzésre sikerült. Amit tudtunk, megtettünk, örülök annak, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni. Ezúton szeretném megköszönni a játékosaim egész éves hozzáállását az olykor-olykor heroikus küzdelmét a külső problémákkal – értékelt Mihály Attila.

- Nehéz a meccsről mit mondani, mert tényleg év végi volt. Mindenkit a szíve vitt, és szerettünk volna itthon nyerni és megszerezni a bronzérmet, még ha meg is volt, de szerettük volta győzelemmel ünnepelni. Szeretném megköszönni az egész csapat nevében mindenkinek, aki segített. A szurkolóknak is köszönjük! Nagyon boldogok vagyunk, de most nem tudok semmi okosat mondani, csak boldogok vagyunk – fogalmazott Janurik Kinga.

- Gratulálok az ÉRD-nek a győzelemhez és a harmadik helyhez. Köszönöm az egész éves munkát a Budaörsnek – nyilatkozta az idény végén Budaörsről távozó Berta Bianka.

Az ÉRD a sorozatban megszerzett hatodik bronzérmét dr. Aradszki András országgyűlési képviselőtől, T. Mészáros Andrástól, Érd Megyei Jogú Város polgármesterétől, Zsiga Gyulától, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatójától, illetve Rupp Istvántól, az MKSZ versenyigazgatójától vette át.

Az ÉRD bronzérmes csapata a K&H női kézilabda liga 2017/2018-as kiírásában
Bernát Dorina, Andjela Bulatovics, Domokos Dalma, Julie Foggea, Gávai Szonja, Mireya González, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Kiss Nikolett, Klivinyi Kinga, Kóka Mariann, Kovács Barbara, Krpezs-Slezák Katarina, Landi Gabriella, Coralie Lassource, Moncz Nikoett, Reizinger Sára, Jamina Roberts, Mariama Signaté, Szabó Laura, Takács Kitti, Tóth Gabriella

Vezetőedző: Szabó Edina

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 26. (UTOLSÓ) FORDULÓ
ÉRD–BUDAÖRS 29–21 (16–12)
Érd, 1000
néző. V: Medve, Tarnavölgyi

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 8 (4), TÓTH G. 5, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, SIGNATÉ 4, C. Lassource 3
Csere: Foggea (kapus), Kiss N., Szabó L. 1 (1), Roberts 3, Gávai 1, Bernát, Domokos 1 (1), Moncz
Edző: Szabó Edina

BUDAÖRS: WÉNINGER – Ertl 2, Hornyák Á. 3, Zsigmond, Szabadfi 2, GERHÁTH 7, Mézes 2
Csere:
Lipovics (kapus), Pálos-Bognár, Brettner 1, Juhos 2, Pásztor 1, Kemény 1 (1), Farkas E., Berta, Kiskartali
Edző:
Mihály Attila

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–4. 11. p.: 8–5. 21. p.: 13–9. 28. p.: 14–12. 35. p.: 19–13. 44. p.: 22–16. 54. p.: 27–19.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/1

Fotók: Boros Sándor

Címkék