Gulyással fűszerezett kerti parti

Hatalmas kondérban főtt a gulyás  a régi Parkvárosi Közösségi Ház udvarán, ahol a Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub tartotta idei garden partiját. Szorgos kezek pucolták a krumplit, karikázták a leveszöldséget, darabolták a húst, hatan-tízen pedig a csipetkét gyúrták a közös ebédhez.

Hasonló tartalmaink:

Már reggel összegyűltek a nyugdíjasok: volt, aki bevásárolt, mások az előkészítésben segítettek, a csipetkét gyúrták odakint az udvaron, vagy a “moziterem” hűvösében. Előkerült a pakli kártya, volt, aki süteményt, más üdítőt, zsírt, kenyeret hozott. Ahogy telt-múlt a délelőtt, egyre többen érkeztek – egy-egy kerti partyra a kilencven tagból akár hatvan-hetven is eljön – tudtuk meg Boros Károly klubvezetőtől, aki elmondta azt is: a közös ebédhez jó nóta, no meg szavalat is jár, természetesen a klubtagok előadásában.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Előkerült a kártyapakli és sok házi finomság is

 

Nemcsak a klubvezető, hanem a korelnök is jelen volt a kerti mulatságon: a 92 esztendős Török Péterné közel egy évtizede tagja a klubnak, és mint elmondta, minden összejövetelen itt van – beszélget, szórakozik, kikapcsolódik.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bal szélen a mosolygó korelnök, az asztalon pedig a frissen gyúrt csipetke

 

A klubtagok között szoros barátságok is kialakultak az évek során. Ahogy a főzésben tevékenyen részt vevő Ilona és Gizi elmesélték, tizenegyen járnak rendszeresen össze – a klubnapokon kívül is – , névnapoznak, beszélgetnek, sütnek-főznek, vagy akár csak közösen zsíros kenyereznek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ilona és Gizi a klubban ismerkedtek meg, ma már jóbarátok

– Ha nem lennének, hiányoznának ezek az összejövetelek. Együtt megyünk a klubkirándulásokra is: fürdőbe, állatkertbe, múzeumi látogatásra. Aktív életet élünk – tette hozzá Ica. A barátnők elárulták azt is, mi a titka a jó gulyáslevesnek: a jó minőségű fűszerek – köménymag, babérlevél –, a finom hús, a jófajta krumpli, a bőséges zöldségelés, no meg az, hogy minél nagyobb adag készüljön, és jól összeérjenek az ízek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A jóféle fűszer az egyik titka a gulyáslevesnek

 

Címkék